VIDEO Reštaurácia, v ktorej jedlo nevaria ľudia

NETKY.SK • 5 Február 2019, 20:48 • 2 min
VIDEO Reštaurácia, v ktorej jedlo nevaria ľudia

BRATISLAVA – Technika napreduje neuveriteľne rýchlo a inováciám sa v dnešnej dobe medze už naozaj nekladú. V USA už dokonca funguje sieť reštaurácii, kde jedlo nepripravujú ľudia. Že to nie je možné? Nasledujúci článok vás o tom presvedčí.

slovakia

left justify in out

Pri vstupe vyzerá všetko ako v klasickej reštaurácii. Jedlo vám prinesú čerstvé a teplé. No majiteľ nezamestnáva žiadnych kuchárov. Ako to potom robí? 

 

 

Ako to potom robí? Odpoveď je jednoduchá. V kuchyni má všetko pod palcom robot.Ten je schopný do troch minút pripraviť akékoľvek jedlo z ponuky. Sieť reštaurácii sa nazýva Spyce, a je úplnou novinkou v oblasti robotickej kuchyne, ktorá je schopná pripraviť jedlo pre iných.

 

img

 

Za jedlo zaplatíte najviac 7,50 USD, čo sa dá považovať v centre Bostonu za štandard. Nápad vznikol v hlavách 4 absolventov technického smeru Bostonskej univerzity. Neskôr sa dali dokopy s profesionálnym šéfkuchárom Danielom Bouludom, pretože robota museli naprogramovať, aby pripravoval všetko tak ako profesionál. Minulý rok sa im nakoniec podarilo otvoriť svoju prvú reštauráciu na východnom pobreží USA. Celkový zisk spoločnosti činí podľa odhadov 21 mil. USD a plánujú expandovať do celých Štátov.

 

 

Funguje to celkom jednoducho. Vojdete dnu a cez dotykový monitor, ktorý je už priamo spojený s robotom, si objednáte jedlo. Hotovú misku potom zoberie obsluha, ktorá vám podľa vami zadanej objednávky pridá ešte oblohu. Jednoduché, rýchle, zdravé a čerstvé.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies