Romario kandiduje v lokálnej politike, chce pomôcť chudobe

NETKY.SK • 7 September 2010, 12:13 • 2 min
Romario kandiduje v lokálnej politike, chce pomôcť chudobe

Romario kandiduje v lokálnej politike, chce pomôcť chudobe

slovakia

left justify in out

img

Bývalý brazílsky futbalista Romario chce vrátiť čosi chudobe, z ktorej zišiel. Majster sveta z roku 1994 sa chystá kandidovať v lokálnej politike, aby tak pomohol chudobným v slumoch Ria de Janeira.
      Romario, kedysi chudobný chlapec z neslávnej štvrte Jacarezinho a neskôr slávny útočník, hľadá podporu u chudoby, aby vyhral miestne októbrové voľby. Ak by v nich zvíťazil, stal by sa federálnym zástupcom Socialistickej strany pre oddelenie v Rio de Janeiro. Romario chce pomôcť najmä deťom, aby "dal naspäť všetko, čo dal Otec na nebesiach mne." Niekdajší kanonier FC Barcelona navrhuje športové centrá pre mladú chudobu a sociálnu starostlivosť pre postihnuté deti. Sám Romario má najmladšiu dcéru trpiacu Downovým syndrómom. "V politike budem mať menej ťažkostí, ako som mal doteraz, keď som chcel pomôcť deťom a mladým deťom v komunite, a tiež deťom so špeciálnymi potrebami," uviedol dnes 44-ročný Brazílčan. "Ľudia, najmä v týchto komunitách, ma rešpektujú a vidia vo mne niekoho, kto vzišiel z rovnakých pomerov ako oni a vidia, že sa môžu dostať niekam, tak ako ja," dodal Romario, ktorý svoju kampaň namieril aj do neslávne známej "favely" Mesto bohov, ktorá sa stala inšpiráciou aj pre rovnomenný film.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies