Rok po Charlie Hebdo: Atentátnik opásaný "falošnými výbušninami" chcel vbehnúť na policajnú stanicu v Paríži, zastrelili ho

NETKY.SK • 7 Január 2016, 16:28 • 2 min
Rok po Charlie Hebdo: Atentátnik opásaný "falošnými výbušninami" chcel vbehnúť na policajnú stanicu v Paríži, zastrelili ho

PARÍŽ – Muž, ktorý mal údajne na sebe vestu s výbušninami bol zastrelený pred policajnou stanicou v Paríži po tom, čo sa chcel dostať dovnútra. Podľa niektorých svedkov kričal „Allahu Akbar“ (Alah je veľký).

slovakia

left justify in out

Podľa nemenovaného člena policajných odborov mal zastrelený muž na sebe samovražedný pás; protibombový útvar však "potvrdil, že pás bol falošný". Hovorca francúzskeho ministerstva vnútra predtým uviedol, že útočník vykrikoval moslimské heslo "Alláhu akbar (Boh je najväčší)".

 

Policajný zdroj povedal pre denník Le Figaro, že muž mával nožom a „mal na sebe zariadenie pripomínajúce vestu s výbušninami.“ Podľa zdroja sa chcel dostať na policajnú stanicu na ulici Goutte d’Or v 18 Parížskom obvode Barbes.

 

Muž, ktorého dnes v severnej časti Paríža zastrelila polícia pri pokuse vstúpiť na policajnú stanicu s nožom a falošnou výbušninou, mal pri sebe mobilný telefón a hárok papiera so zástavou džihádistickej skupiny Dáiš (tzv. Islamský štát) a prihlásením sa k zodpovednosti.

 

Podľa dvoch policajných dôstojníkov trčali mužovi spod šiat káble. Incident sa odohral krátko po 12. hodine.

 

 

 

Podľa agentúry AFP svedkovia počuli dva až tri výstrely. Polícia zatiaľ muža neidentifikovala hovoria však o možno teroristickom útoku.

 

Obyvateľom v oblasti povedali, aby si zavreli okná a balkóny.

 

 

 

V Paríži si dnes pripomínajú prvé výročie teroristických útokov na redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies