Počas parlamentných volieb stáli v radoch, o prezidentské záujem nemajú. Účasť v osadách je nízka

NETKY.SK • 23 Marec 2024, 17:02 • 2 min
Počas parlamentných volieb stáli v radoch, o prezidentské záujem nemajú. Účasť v osadách je nízka

V Jarovniciach, v obci s najväčšou osadou na Slovensku, voľby zatiaľ ľudí nelákajú. Kým počas parlamentných či komunálnych volieb museli ľudia čakať v radoch, v sobotu (23. 3.) prichádzajú voliči len pozvoľna.

slovakia

left justify in out

V Jarovniciach žije vyše 8-tisíc ľudí. Zhruba 7,5-tisíc z nich býva v osade. Volebné miestnosti sú v budove obecného úradu. Bližšie k osade vhodné priestory nie sú.

„Najvhodnejšie to je na obecnom úrade, máme tu zabezpečenie čo sa týka internetu, keďže sa všetko robí elektronicky. Elektronicky sa zasielajú zápisnice, máme tu evidenciu obyvateľov, keďže veľa obyvateľov nemá pomenené čísla domov. Kvôli tomu je to najlepšie na obecnom úrade,“ uviedla prednostka Obecného úradu v Jarovciach Janka Marcinčinová.

Okolo poludnia však bola účasť nízka. Máme tu v okrsku oprávnených 1300 voličov, z toho ich bolo voliť zatiaľ sedem a tým pádom je účasť, žiaľbohu, veľmi, veľmi nízka, povedal predseda okrskovej volebnej komisie Karol Kališ.

„V našom okrsku číslo jedna v Jarovniciach, máme čísla domu od 0 do 315. Prišli asi tridsiati ľudia zatiaľ,“ prezradila predsedníčka okrskovej volebnej komisie Monika Petrušová.

Tí, ktorí voliť prišli, hovorili, že to považujú za dôležité. Je to dôležité, aby nám tu na Slovensku bolo lepšie, vyhlásil volič.

Rovnako v priestoroch obecného úradu volia v susednej obci Svinia.

„Ľudia chodia priebežne. Problémy sme zatiaľ nemali žiadne. Všetko ide tak, ako má,“ povedal predseda okrskovej volebnej komisie Wiliam Kišš. V obci je zhruba 1400 oprávnených voličov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj/foto: RTVS, Ilustračná snímka. (spravy.rtvs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies