Ripple: Ukrýva v sebe väčší potenciál ako Bitcoin a Ethereum

NETKY.SK • 21 August 2017, 19:11 • 2 min
Ripple: Ukrýva v sebe väčší potenciál ako Bitcoin a Ethereum

SAN FRANCISCO – Väčšina ľudí, ktorí začínajú prenikať do sveta kryptomien, sa zvyčajne sústredia na Bitcoin alebo Ethereum. V tomto svete je však toho oveľa, čo sa dá objaviť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Z pohľadu trhovej kapitalizácie je Ripple tretia najväčšia digitálna mena po Bitcoine a Ethereum. Je teda samozrejmé, že priťahuje značnú pozornosť.

Generálny riaditeľ spoločnosti Securrency Dan Doney vyslovil svoj názor na ciele tejto digitálnej meny. Podľa neho sa Ripple snaží o historickú zmenu vo svete finančných služieb na rozdiel od dvoch popredných kryptomien, ktoré chcú tieto služby nahradiť. Vyzerá to, že Ripple bude zanedlho prepisovať svoju históriu a a práve preto by nemal chýbať v portfóliu žiadneho investora.

"Ripple, ako tretia najväčšia digitálna mena podľa trhovej kapitalizácie, zostáva záhadou pre mnohých aj napriek tomu, že je staršia a pravdepodobne vhodnejšia pre mnohé finančné transakcie ako jeho konkurenti," povedal Doney. "Bitcoin, Ethereum a Ripple používajú distribuované účtovné knihy na prenos hodnoty a zabezpečujú bezpečnosť, transparentnosť, nezmeniteľnosť a zúčtovanie transakcií bez sprostredkovateľov. Ale podobnosti tu končia."

 

img

 

"Platobné systémy sú dnes tam, kde bol e-mail na začiatku 80. rokov," povedal David Schwartz, vedúci kryptograf Ripple. "Každý poskytovateľ si vybudoval svoj vlastný systém pre svojich zákazníkov, a ak ľudia používali rôzne systémy, ich vzájomná komunikácia nebola jednoduchá. Ripple je navrhnutý tak, aby dokázal spojiť rôzne platobné systémy." Podľa Shwartza veľké spoločnosti strácajú kontrolu nad tokom peňazí iných ľudí, rovnako ako stratili kontrolu nad tokom informácií.

 

img

 

Bitcoin a Ethereum využívajú ťažbu na zatvorenie bloku transakcií, čo znamená, že Ripple sa od nich ešte viac líši. "Ťažba je kryptografický proces používaný na zabezpečenie siete a zabezpečenie spravodlivého prístupu k vytváraniu novej hodnoty v sieti," povedal Doney. "Tento dizajn je síce brilantný, avšak ťažba Bitcoinov a Etherem je ekologickou katastrofou, keďže spotrebováva viac energie ako celá populácia Islandu a to takmer 20 TWh/rok. Cena každej transakcie je tým pádom príliš vysoká, zúčtovanie je pomalé a dokážu spracovať iba limitovaný počet transakcií, 400.000 za deň."

Objem potrebný na podporu globálnych transakcií a platieb, ktoré by sa mali robiť ako finančné služby, nemôže byť stabilný a silný so spomenutými modelmi bez akejkoľvek reformy alebo zlepšenia. "Na druhej strane, model Ripple je rýchly a transakcia trvá približne dve sekundy," dodal Doney.

 

Hovorí sa, že trpezlivosť sa vypláca. Od Ripple sa očakáva veľa a zmeny by mali prísť čoskoro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies