Rímske derby poznačil chaos, dvoch fanúšikov pobodali

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 11:56 • 2 min
Rímske derby poznačil chaos, dvoch fanúšikov pobodali

RÍM - Pondelňajšie rímske derby medzi AS a Laziom v najvyššej talianskej futbalovej súťaži poznačilo niekoľko nepríjemných incidentov. Dvoch fanúšikov pobodali, maskovaní chuligáni napadli záchranku a množstvo priaznivcov na zápas vybavilo rôznymi zbraňami. Prišlo k viacerým konfliktom výtržníkov s príslušníkmi policajných zložiek, ten najzávažnejší na moste Ponte Milivo, ktorý vedie ponad rieku Tiber na Olympijský štadión.

slovakia

left justify in out

Pred dejiskom pondelňajšieho stretnutia, ktorý sa skončil nerozhodne 1:1, vládol podľa správ miestnych médií obrovský chaos. Obchody v okolí štadióna majitelia z preventívnych dôvodov zavreli niekoľko hodín pred začiatkom futbalového duelu a starosta Ríma Gianni Alemanno osobne v príhovore upokojoval priaznivcov oboch klubov. "Máme veľké obavy. Chcel by som poprosiť fanúšikov, aby nespôsobili žiadne problémy," žiadal Alemanno. 

Ozbrojení chuligáni napadli záchranku, ktorej posádka ošetrovala bodnutých fanúšikov AS Rím. Tí zo sanitky ušli okamžite po ošetrení. Nie je známe, či ozbrojená skupina ohrozovala zdravotníkov, alebo sa pokúšala opätovne zaútočiť na spomenutú dvojicu futbalových fanúšikov. 

Laziu patrí po 31 kolách piata pozícia v Serie A, mestský rival AS okupuje siedmu priečku. Medzi mužstvami je trojbodový rozdiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies