Rieka Nitra zaplavila stavenisko nového mosta

NETKY.SK • 17 August 2010, 06:56 • 2 min
Rieka Nitra zaplavila stavenisko nového mosta

Rieka Nitra zaplavila stavenisko nového mosta

slovakia

left justify in out

img

Hladina rieky Nitra sa zvýšila aj na jej dolnom toku. Vysoká voda zaplavila takmer celé stavenisko nového mosta, ktorý preklenie rieku medzi Nábrežím mládeže na sídlisku Chrenová a Wilsonovým nábrežím v centre Nitry. Plošiny, na ktorých majú vyrásť oporné piliere, sa na oboch brehoch ocitli pod vodou. Techniku stavbári stihli včas zachrániť. „Hovoril som s konateľom firmy. Stihli ešte v nedeľu večer vytiahnuť všetky stroje. Predpokladám, že aj keď dôjde k zdržaniu na jeden až dva dni,  situácia sa postupne vráti do normálu,“ uviedol nitriansky primátor Jozef Dvonč.
Dodávateľ stavby má podľa primátora situáciu pod kontrolou a termíny dokončenia mosta by ani zvýšená hladina rieky nemala vážnejšie ohroziť. „Nemalo by dôjsť k žiadnym škodám na majetku tých firiem, ktoré tam robia výstavbu. Aj s povodím Váhu sme sa dohodli a oni nám prisľúbili vyregulovať tok Nitry tak, aby nedošlo k odplaveniu toho, čo už je postavené. Takže ja verím, že možno už od zajtra budú práce pokračovať normálne,“ skonštatoval.
Nový most cez rieku Nitra bude stáť hneď vedľa dnešnej lávky pre peších, ktorá sa po jeho dokončení demontuje a skončí na šrotovisku. Realizácia dlho pripravovaného projektu sa z rôznych dôvodov niekoľkokrát oddialila. Po prvý raz sa o výstavbe nového mosta začalo hovoriť ešte pred poslednými komunálnymi voľbami v roku 2006. Podľa pôvodných plánov mal stáť už v roku 2009. Do projektu však bolo nutné zapracovať dopravné prepojenie s plánovanou novou budovou Nitrianskeho samosprávneho kraja, neskôr sa projekt prepracovával z betónovej konštrukcie na lacnejšiu a jednoduchšiu kovovú verziu. Do prevádzky by ma byť spustený v novembri 2010.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies