Riaditeľ SHMÚ Martin Benko končí vo svojej funkcii, minister Taraba ho odvolal

NETKY.SK • 10 Apríl 2024, 11:55 • 2 min
Riaditeľ SHMÚ Martin Benko končí vo svojej funkcii, minister Taraba ho odvolal

BRATISLAVA - Riaditeľ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Martin Benko končí vo svojej funkcii. Odvolal ho minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS). Benko o tom informoval na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Dnes (pondelok 9. 4., pozn. TASR) som bol bez uvedenia dôvodu ministrom životného prostredia odvolaný z pozície generálneho riaditeľa SHMÚ," povedal Benko s tým, že vo funkcii bol 11 rokov a počas tohto obdobia sa na envirorezorte vystriedalo šesť ministrov. "A takmer každému bolo treba vysvetľovať, na čo všetko tu to SHMÚ vlastne máme," podotkol.

SHMÚ je podľa Benka nenahraditeľný pre takmer všetky zložky štátu, ako je Hasičský a záchranný zbor, sekcia krízového riadenia ministerstva vnútra, Horská a záchranná služba, Úrad jadrového dozoru, Ozbrojené sily SR či letecká a cestná doprava. "Teším sa, že sme toto obdobie zvládli bez vážnych výpadkov vo fungovaní (napriek mnohým výrazným ohrozeniam) a výrazne sa podarilo rozšíriť štátnu pozorovaciu sieť meteorologickú, hydrologickú aj pre kvalitu ovzdušia," skonštatoval odvolaný riaditeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: SHMÚ
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies