Andrej Danko prišiel so “skvelým nápadom“! Vládu vyzval, aby išla do Moskvy nakúpiť Sputnik V.

NETKY.SK • 22 Január 2021, 07:35 • 2 min
Andrej Danko prišiel so “skvelým nápadom“! Vládu vyzval, aby išla do Moskvy nakúpiť Sputnik V.

BRATISLAVA – Predseda SNS Andrej Danko vyzval vládu, aby na Slovensku začala očkovať ruskou vakcínou Sputnik V. Kabinetu tak odporučil, aby razila podobnú cestu ako maďarský premiér Viktor Orbán u našich južných susedov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenská národná strana na čele s Andrejom Dankom vyzvala predsedu vlády Igora Matoviča, aby zabezpečil pre Slovákov možnosť očkovať sa pomocou ruskej vakcíny. Národniari o tom informovali v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

 

Ako ďalej píšu „žili sme v dobe, kedy všetko, čo bolo z východu, bolo dobré“. „Dnes žijeme v dobe, kedy všetko, čo prichádza zo západu, má byť to najkvalitnejšie,“ píše SNS v statuse.

 

 

Mimoparlamentná strana tvrdí, že Slováci majú právo si vybrať, akou vakcínou budú zaočkovaní, či tou zo západu alebo východu.

 

„Sme presvedčení, že ak existujú očkovacie látky aj na východ od Slovenskej republiky, tak vláda je povinná ich zabezpečiť pre občanov Slovenskej republiky,“ podotkli národniari.

 

„Samozrejme je dôležité, aby tieto vakcíny prešli testovaním a príslušnou registráciou. Príklad však nie je potrebné hľadať ďaleko. Maďari schválili očkovaciu látku Sputnik,“ zdôraznil Andrej Danko vo videu.

 

 

Dodal, že do Moskvy už čoskoro vycestuje maďarský minister Péter Szijjártó, ktorý bude s Kremľom rokovať o dodávke očkovacej látky Sputnik V.

 

„Veríme, že aj táto vláda napriek tomu, že je zahľadená len na západ, urobí všetko pre to, aby Slováci mali kvalitnú látku na očkovanie aj z východu. Súčasne ponúkame Igorovi Matovičovi, vzhľadom na vynikajúce vzťahy v Ruskej federácii, s ním vycestovať do Ruska, zabezpečiť všetky kontakty a rokovania, aby si Slováci mali možnosť vybrať, pokiaľ sa pre túto vakcínu rozhodnú,“ poplnil predseda SNS.

 

Mohlo by vás zaujímať: Naši susedia schválili ruskú vakcínu Sputnik V., rokujú už aj s Čínou

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies