Riaditeľ Leverkusenu obvinil CAS zo zdržiavania verdiktu o Calhanogluovi

NETKY.SK • 3 Február 2017, 14:21 • 2 min
Riaditeľ Leverkusenu obvinil CAS zo zdržiavania verdiktu o Calhanogluovi

LEVERKUSEN - Výkonný riaditeľ nemeckého futbalového klubu Bayeru Leverkusen Michael Schade obvinil Športový arbitrážny súd (CAS), že zdržal rozhodnutie o treste pre ich hráča Hakana Calhanoglua a "farmaceuti" si tak nemohli za neho zadovážiť adekvátnu náhradu v januárovom prestupovom období.

slovakia

left justify in out

Schade uviedol pre agentúru DPA, že má informácie o tom, že CAS rozhodol už niekoľko dní pred vyhlásením verdiktu, ktorý zverejnili až vo štvrtok. Zdržanie malo prísť z byrokratických dôvodov. Zimné prestupové okno sa uzavrelo v utorok.

 

"Je obzvlášť zradné, že vyrieknutie verdiktu zdržali, až kým neskončilo prestupové obdobie," povedal Schade.

 

CAS vo svojom rozhodnutí potvrdil pôvodný verdikt Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a udelili Calhanogluovi štvormesačný trest za porušenie kontraktu. To sa udialo ešte v roku 2011, keď stredopoliar súhlasil s prestupom do tureckého Trapzonsporu, ale ostal hrať v nemeckom Karlsruhe.

 

Dvadsaťdvaročný turecký reprezentant prišiel do Leverkusenu v roku 2014. Predstavitelia klubu vo štvrtok vyhlásili, že dostali trest za udalosti, s ktorými nemajú nič spoločné. Calhanoglu vynechá celý zvyšok bundesligovej sezóny, osemfinálové súboje v Lige majstrov 2016/2017 s Atleticom Madrid ako aj kvalifikačný duel MS proti Fínsku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies