R.FICO: Situácia je vážna, Slovensko je zaplavené migrantmi. Vláda musí okamžite pristúpiť k ochrane hraníc s Maďarskom.

NETKY.SK • 13 September 2023, 13:00 • 2 min
R.FICO: Situácia je vážna, Slovensko je zaplavené migrantmi. Vláda musí okamžite pristúpiť k ochrane hraníc s Maďarskom.

Predstavitelia strany SMER – SSD mali dnes tlačovú besedu pred úradom vlády, na ktorej adresovali vláde Slovenskej republiky výzvu na zatvorenie hranice. Predseda strany Robert Fico uviedol, že pri cestách po Slovensku prakticky vo všetkých mestách, ktoré navštívil, mal možnosť vidieť skupiny nelegálnych migrantov, ktorí bez prekážok prekročili hranice medzi Maďarskom a Slovenskom a ktorým vláda v rozpore so všetkými zákonmi vydáva povolenia, ktoré migrantom umožňujú zostať na našom území.

slovakia

left justify in out

Dnes sa mala vláda SR zaoberať situáciou s migrantmi, ktorá je neúnosná. Aj v Bratislave je obrovské množstvo migrantov, ktorí sa tu pohybujú v rozpore so zákonom. Na rokovaní vlády však nie je žiaden bod, ktorý by sa touto vážnou situáciou zaoberal.
 
Chcem vyzvať vládu Slovenskej republiky, aby sa tejto otázke postavila čelom a aby okamžite prijala vládne nariadenie a týmto vládnym nariadením rozhodla o tom, že budú obnovené hraničné kontroly na hraniciach medzi Maďarskom a Slovenskom. Ak to dnes vláda Slovenskej republiky neurobí, tak budeme kontaktovať predsedov politických strán. Dnes budem hovoriť so všetkými predsedami opozičných politických subjektov a ak vláda neprijme rozhodnutia, na ktoré teraz vládu nahovárame, pretože nič iné robiť nemôže, tak budeme uvažovať o zvolaní mimoriadnej schôdze,“ uviedol R. Fico. Podotkol, že úlohou premiéra je chrániť národnoštátne záujmy. Skonštatoval, že ak k zatvoreniu hraníc pristúpi Nemecko a Česká republika, situácia u nás sa zhorší.
 
Tlačovú besedu narušil Igor Matovič, ktorý z auta vykrikoval na predstaviteľov SMERu, došlo k incidentu medzi ním a Robertom Kaliňákom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies