Rezort zdravotníctva pracuje na reforme siete záchraniek

NETKY.SK • 9 November 2023, 19:30 • 2 min
Rezort zdravotníctva pracuje na reforme siete záchraniek

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pracuje na reforme siete záchrannej zdravotnej služby. Čaká na analýzu Žilinskej univerzity. Vo štvrtok to uviedla šéfka rezortu Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Pripomenula, že reforma je podmienkou vyžiadania piatej platby z plánu obnovy a odolnosti.

slovakia

left justify in out

"Čakáme na analýzu žilinskej univerzity a na základe nej budeme pripravovať a predkladať návrh na schválenie. Je to v štádiu riešenia. Musíme splniť ten míľnik, pracujeme na tom," skonštatovala ministerka.


Asociácia nemocníc Slovenska a Združenia miest a obcí Slovenska poukazujú na to, že reforma je potrebná pre spustenie optimalizácie siete nemocníc. Žiadajú preto odklad optimalizácie.


Cieľom reformy je zavedenie novej siete akútnej zdravotnej starostlivosti, ktorá zabezpečí spravodlivé geografické rozloženie staníc záchrannej zdravotnej služby. Nová sieť záchraniek má byť geograficky aj procedurálne napojená na optimalizovanú sieť nemocníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Trend (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies