Speváčka Pink chce zaplatiť pokutu za nórske hráčky plážovej hádzanej. Namiesto bikín si totiž obliekli šortky!

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 13:14 • 2 min
Speváčka Pink chce zaplatiť pokutu za nórske hráčky plážovej hádzanej. Namiesto bikín si totiž obliekli šortky!

LOS ANGELES – Speváčka Pink sa rozhodla vyjadriť podporu nórskym hráčkam plážovej hádzanej. Hráčky si namiesto odhaľujúcich bikín v zápase proti Bulharsku obliekli „kraťasy“.

slovakia

left justify in out

„Som veľmi hrdá na nórsky ženský tím plážovej hádzanej, ktorý protestoval proti veľmi sexistickým pravidlám v obliekaní,“ napísala Pink na sociálnej sieti. „Federácia by mala byť pokutovaná za sexizmus. Dámy, veľmi rada zaplatím tú vašu pokutu za vás, len tak ďalej,“ dodala.

Európska hádzanárska federácia zdôraznila, že diskvalifikácia nebola nikdy v pláne. "Už pred rokmi sme podobnú vec ohľadom úpravy dresov navrhli na medzinárodnom kongrese. Bolo nám sľúbené, že sa vec bude riešiť a nič sa nedeje," povedal šéf nórskej hádzanárske federácie Kare Geir Lio.

 

Prečítajte si: LOH 2020: Klobúk dole pred 12-ročnou Sýrčankou, ktorá sa pripravovala vo vojnou zničených priestoroch

 

Bitku o bronz Nórky odohrali v šortkách a prehrali. Dočkali sa však uznania za odvážny krok od fanúšičiek. Zmeny podporuje aj manažérka nórskeho národného tímu Valerie Nicolasová. "Kvôli bikinám sme prišli o niektoré hráčky. Hovoria, že sa v bikinách cítili nepohodlne a ako nahé, majú pocit, že práve kvôli tomu ju niektorí ľudia sledujú pri zápasoch. Bikiny bráni niektorým pohybom, aby hráčky neukázali viac, než by chceli," povedala Nicolasová nórskemu denníku Verdens Gang. "Nepohodlie súvisí aj s menštruáciou a v neposlednom rade môže hrať úlohu aj náboženstvo, "doplnila ďalšie dôvody, prečo by sa malo uvažovať o zmene .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies