Štátny tajomník Marek Eštok sa dnes zúčastní v Bruseli na zasadnutí Rady pre všeobecné záležitosti

NETKY.SK • 12 December 2023, 07:06 • 2 min
Štátny tajomník Marek Eštok sa dnes zúčastní v Bruseli na zasadnutí Rady pre všeobecné záležitosti

Rada pre všeobecné záležitosti v Bruseli posúdi aj aktuálny stav rokovaní o dohode o pridružení s Andorrou a San Marínom.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZV SR) Marek Eštok sa v utorok 12. decembra 2023 zúčastní na zasadnutí Rady pre všeobecné záležitosti v Bruseli, informuje tlačová správa ministetrstva.

Hlavným bodom rokovania ministrov a štátnych tajomníkov rezortov diplomacií členských štátov Únie bude príprava decembrového zasadnutia Európskej rady, ktoré sa bude zaoberať vývojom na Ukrajine a Blízkom východe, rozširovaním Únie, viacročným rozpočtom Európskej únie, bezpečnosťou a obranou, vonkajšími vzťahmi a aj migráciou.

Ministri a štátni tajomníci ďalej posúdia aktuálny stav rokovaní o dohode o pridružení s Andorrou a San Marínom a taktiež budú schvaľovať viaceré závery Rady a to k vyhodnoteniu výročného dialógu o právnom štáte, o rozširovaní a stabilizačno-asociačnom procese, ako i o riadení demografických zmien v Európe, dodáva správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MZV SR, Foto: Štátny tajomní Marek Eśtok (MZV SR).
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies