Neuveriteľné: Táto karanténa mu navždy zmenila život

NETKY.SK • 18 Január 2021, 08:26 • 2 min
Neuveriteľné: Táto karanténa mu navždy zmenila život

Takmer každý človek, či už maloletý alebo dospelý, má v obľube leto.

slovakia

left justify in out

Pre odrasteného je slnečné obdobie synonymom ľahkovážnosti, vzduch chutí slano a nemyslí sa na dôsledky. Žije sa tu a teraz a budúcnosť netrápi.


Nuž a pre dieťa je leto nerozlučne spojené s oddychom. Nijaké ranné vstávanie, žiadne učenie sa a výrazné uľahčenie nastáva aj v oblasti dodržiavania pravidiel.

 

Musel sa podvoliť
Aj Chris to vnímal rovnako, veď dovŕšil iba deväť rokov. Navyše bol športovo nadaný, neustále mal potrebu hýbať sa vpred a čosi vymýšľať.

 

Potom mu však plán prekazila choroba a on sa musel podvoliť. Čo iné mu ostávalo?

 

Prečítajte si tiež: Všetci o nej hovoria ako o chodiacom zázraku

 

Karanténa
Príčina, prečo ho leto zastihlo neveselo, sa skrývala v karanténe. Lekár mu oznámil, že má mononukleózu a že pre neho platí zákaz vychádzania.

 

Pre súčasníka to znie až priveľmi povedome, však?

 

Jeho otec, muž pevnej viery v Boha, sa, našťastie, rozhodol nájsť niečo pozitívne v negatívnom. A podarilo sa mu to.

 

Gitara
Hlava rodiny vlastnila obchod, v ktorom sa, okrem iného, dala nájsť aj nejaká tá gitara. Muž sám bol celkom slušný hudobník, a tak využil hudobný nástroj, aby chlapcovi odovzdal niečo dobré.

 

Chris sa vďaka nemu každé ráno naučil nový akord alebo dosiaľ neznámu techniku a dostal inštrukciu, že kým nastane večer, má si to nacvičovať a vyladiť do dokonalosti.

 

img

 

Poslušnosť sa ukázala ako správne rozhodnutie, Chris sa totiž presvedčil, že má ozajstný talent. Na konci leta dokázal zahrať piesne známeho speváka a dokonca sa začal venovať i skladaniu vlastnej tvorby. Áno, ako deväťročný mal schopnosť zložiť pesničku!

 

Mohlo by vás zaujímať: Keď na toto zabúdame, vznikajú len problémy


Pozná ho celý kresťanský svet
Od onoho leta sa Chris zúčastňoval na bohoslužbách ako hudobník. Boh ho vyučoval, viedol a dnes ho pozná celý kresťanský svet. Jeho celé meno je Chris Tomlin a nejedna jeho skladba sa v preklade dostala aj do malej krajiny zvanej Slovensko.


Spieva a hrá o tom, aký je Boh veľký, že mu nič nie je nemožné a všeličo iné.

 


Keby niet karantény, pravdepodobne by nikdy nespoznal, aký dar mu Stvoriteľ vštepil. Bolo to stiesňujúce, nepohodlné a znepokojujúce držať sa v izolácii, ale vzišlo z toho vskutku úžasné ovocie.

 

Rovnako tak sa môže stať komukoľvek, kto sa nevzdá a nepodľahne strachu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies