Rezort sýrskej diplomacie: Boris Johnson je odtrhnutý od reality

NETKY.SK • 8 September 2016, 13:03 • 2 min
Rezort sýrskej diplomacie: Boris Johnson je odtrhnutý od reality

DAMASK - Vyhlásenia britského ministra zahraničných vecí Borisa Johnsona svedčia o účasti Londýna na "agresii" voči Sýrii a sú tiež dôkazom toho, že nerozumie tamojšej situácii. Uviedol to dnes rezort sýrskej diplomacie, ktorého stanovisko citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Vyhlásenia britského ministra zahraničných vecí Borisa Johnosa ukázali, že je úplne odtrhnutý od reality, ako aj nedostatočné uvedomenie si, že časy (britského koloniálneho) vplyvu sa už nevrátia," píše sa vo vyhlásení zverejnenom v sýrskych štátnych médiách.

 

Johnson v stredu povedal, že plán politického prechodu, ktorý v Londýne predstavila sýrska opozícia a počíta s odstúpením sýrskeho prezidenta Bašára Asada, by mohol obnoviť viaznuce mierové rokovania o Sýrii.

 

Sýria sa už viac než päť rokov zmieta v občianskej vojne, vyvolanej povstaním proti režimu prezidenta Asada. V dôsledku tohto konfliktu vypukla utečenecká kríza na Blízkom východe a v Európe. Boje v Sýrii stáli aj za vzostupom džihádistických skupín a ich množiacimi sa útokmi po celom svete, napísal Reuters.

 

Vojna v Sýrii si vyžiadala životy státisícov civilistov a pripravila o strechu nad hlavou okolo 11 miliónov Sýrčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies