Ktorého kandidáta odporučil brannobezpečnostný výbor na post šéfa polície ministrovi vnútra?

NETKY.SK • 26 Január 2021, 07:36 • 2 min
Ktorého kandidáta odporučil brannobezpečnostný výbor na post šéfa polície ministrovi vnútra?

BRATISLAVA - Výbor Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť dnes odporučil ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO) na post prezidenta Policajného zboru SR Petra Kovaříka.

slovakia

left justify in out

Odporučilo ho spolu desať členov výboru, proti nebol ani jeden a zdržali sa štyria. Kovařík je od septembra 2020 je dočasne poverený riadiť Policajný zbor SR.

Minister vnútra Mikulec po hlasovaní výboru pre médiá explicitne nepovedal, či Kovaříka do funkcie aj vymenuje. Zdôraznil však, že rozhodnutie výboru rešpektuje.

 

img

 

Prečítajte si tiež: V pondelok 25. januára budú kandidáti na šéfa polície vypočutí pred výborom NR

 

„Ráno múdrejšie večera,” povedal s tým, že celú vec si minimálne do utorka 26. januára premyslí. Kovaříkovho protikandidáta Štefana Hamrana, ktorý pôsobí ako veliteľ Útvaru špeciálneho určenia Prezídia Policajného zboru, podporilo v hlasovaní šesť členov brannobezpečnostného výboru.

Kovařík je dočasným policajným prezidentom od septembra 2020, kedy vo funkcii vystredal zosnulého generála Milana Lučanského. V minulosti pôsobil ako policajný pridelenec vo Washingtone alebo ako riaditeľ Úradu boja proti korupcii Prezídia PZ.

 

img

 

V období rokov 2017 až 2020 pôsobil na Úrade vlády SR, najskôr ako riaditeľ Odboru prevencie korupcie Kancelárie predsedu vlády SR a neskôr ako generálny riaditeľ sekcie prevencie korupcie a krízového manažmentu a zároveň ako riaditeľ kancelárie Bezpečnostnej rady SR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies