Revúca: V uliciach mesta pribudla interaktívna rozprávková hra Hviezdojed

NETKY.SK • 13 August 2023, 11:00 • 2 min
Revúca: V uliciach mesta pribudla interaktívna rozprávková hra Hviezdojed

REVÚCA - V meste Revúca pribudla nová atrakcia určená pre návštevníkov i domácich obyvateľov. Verejnosť si môže priamo v uliciach mesta zahrať interaktívnu rozprávkovú hru s názvom Hviezdojed - cesta za čarodejníkom, ktorá je inšpirovaná príbehmi Pavla Dobšinského a Gustáva Reussa.

slovakia

left justify in out

K splneniu 26 úloh je potrebný len telefón s prístupom na internet. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer, ktorá za projektom stojí. "Hlavnou myšlienkou pri vzniku mestskej hry bolo oživiť ulice mesta Revúca. Inšpiráciu sme našli v meste Trnava, kde majú takéto hry vysokú úroveň a sú mimoriadne populárne," uviedol za OOCR Gemer Jaroslav Hric.

 

Ako dodal, mestská hra v Revúcej návštevníkov vtiahne do príbehu čarodejníka - zlodeja, ktorý ukradol všetky hviezdy na oblohe. Mestská hra má 26 úloh, trvá 55 minút a vhodná je aj pre menšie deti. Hra stavia základy na šiestich železných rozprávkových sochách v Revúcej, ktoré vychádzajú z príbehov Pavla Dobšinského a Gustáva Reussa. Pre zapojenie sa je potrebný len telefón s pripojením na internet. "Hra Hviezdojed je príbeh o ukradnutých hviezdach a tme, ktorá odrazu zahalí Revúcu. Preto som na ilustrácie vybral techniku kresby a maľby tušom," priblížil ilustrátor a grafik Ján Baláž. Interaktívnu mestskú hru Hviezdojed verejnosť nájde na webovej stránke www.hviezdojed.sk, jej súčasťou sú i rozprávkové ilustrácie či sprievodné audionahrávky. Realizáciu projektu podporilo Ministerstvo dopravy SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Rimava
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies