Ponúkajú vám na pracovnom pohovore niečo na pitie? Pozor, môže ísť o tento jednoduchý test

NETKY.SK • 6 September 2023, 17:30 • 2 min
Ponúkajú vám na pracovnom pohovore niečo na pitie? Pozor, môže ísť o tento jednoduchý test

Pracovné pohovory zvyknú prebiehať rôznymi spôsobmi, pričom každého potenciálneho zamestnávateľa zaujíma niečo iné. Počuli ste už o teste šálky kávy (coffee cup test)? Prehovoril o ňom bývalý výkonný riaditeľ spoločnosti Xero Australia Trent Innes.

slovakia

left justify in out

Pred každým pohovorom vzal Innes najskôr uchádzača do kuchynky, kde mu ponúkol niečo na pitie, najčastejšie išlo o kávu. Potom sa spolu s nápojom vrátili do miestnosti, kde prebehol pohovor. Ten kľúčový moment nastal na konci, kedy riaditeľa zaujímalo, čo urobí uchádzač s prázdnou šálkou či pohárom. Práve vďaka tomu dokázal zistiť viac o tom, aký je jeho potenciálny zamestnanec. 


Dobrý zamestnanec chce prázdnu šálku odniesť
A čo by ste teda mali s prázdnou šálkou urobiť? Rozhodne sa aspoň ponúknuť, že ju odnesiete naspäť do kuchynky, no pokojne ju aj môžete odniesť. Tým poukážete na svoj ochotný prístup a zodpovednosť, ktoré sú rozhodujúcimi faktormi pri získaní práce, najmä v súčasnej dobe, kedy mnohí ľudia robia len to nevyhnutné minimum. 
Podľa Innesa je dôležité nájsť zamestnanca, ktorý bude mať nastavený mindset na rast spoločnosti a prevezme zodpovednosť za všetko, čo by mal urobiť. Aj za tú najmenšiu úlohu, akou je upratanie svojho špinavého riadu. Z jeho skúseností vyplýva, že len 5 až 10 % uchádzačov nemá záujem odniesť šálku späť do kuchynky, väčšina to urobí bez najmenších problémov. 
Ak sa pri najbližšom pracovnom pohovore ocitnete v podobnej situácii, spomeňte si na tento test. Nikdy neviete, kedy vás bude potenciálny zamestnávateľ chcieť takto preveriť. A koniec koncov, ide o slušnosť, ktorá by mala byť v každom z nás.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zoznam/ Kariera info/ Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies