Na zabezpečenie pokojných volieb bude dohliadať viac ako 6 500 policajtov

NETKY.SK • 26 September 2023, 19:30 • 2 min
Na zabezpečenie pokojných volieb bude dohliadať viac ako 6 500 policajtov

Policajti budú venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. V objektoch, kde sa budú konať voľby, špeciálne vyškolení policajti vykonajú pyrotechnické prehliadky.

slovakia

left justify in out

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sa budú konať v sobotu, 30. septembra 2023, od 07.00 hod. do 22.00 hod. Polícia v tejto súvislosti prijala viacero opatrení na zabezpečenie ochrany verejného poriadku.

 

Viac ako 6 500 policajtov

 

 Viceprezident Policajného zboru Damián Imre: „Priebežne vyhodnocujeme bezpečnostnú situáciu a prijímame opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a priebehu volieb. Zvýšený počet policajných hliadok sa bude zameriavať najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku. Viac policajtov bude v teréne nielen pred voľbami a počas nich, ale aj po ich ukončení.“

 



„Verejnosť ubezpečujeme, že nasadíme dostatočný počet síl a prostriedkov Policajného zboru, preto po skúsenostiach z minulosti, bude tento rok na zabezpečenie pokojného priebehu volieb dohliadať viac ako 6 500 policajtov. Policajti budú úzko spolupracovať aj s predsedami príslušných volebných komisií,“ uistil viceprezident Policajného zboru. Motorizované aj pešie policajné hliadky budú v mestách a obciach dohliadať na verejný poriadok. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície, teda nielen uniformované zložky, ale aj policajti v civile. V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a tiež špeciálne policajné útvary.

 

Dohliadanie na volebné miestnosti



Policajti budú venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. V objektoch, kde sa budú konať voľby, špeciálne vyškolení policajti vykonajú pyrotechnické prehliadky. Sídla okrskových, okresných volebných komisií, sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a ďalšie miesta, kde by mohlo dôjsť k porušeniu zákona, budú pod drobnohľadom polície.

 


„Akékoľvek informácie smerujúce k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb do Národnej rady Slovenskej republiky, informácie o volebnej korupcii, či korupčnom správaní, je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatné  číslo polície 158,“ povedal viceprezident Policajného zboru.


             



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: Jana Trellová, foto: Unsplash/Michael Förtsch
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies