Republiková rada OKS bude posudzovať dohodu o spolupráci s Mostom-Híd

NETKY.SK • 24 Jún 2011, 08:23 • 2 min
Republiková rada OKS bude posudzovať dohodu o spolupráci s Mostom-Híd

Republiková rada OKS bude posudzovať dohodu o spolupráci s Mostom-Híd

slovakia

left justify in out

img

Republiková rada Občianskej konzervatívnej strany (OKS), ktorá sa zíde v sobotu 25. júna, by mala odsúhlasiť dohodu o spolupráci medzi OKS a stranou Most-Híd. OKS by podľa návrhu mala byť pravidelným účastníkom Koaličných rád, i keď strana Bélu Bugára chcela občianskych konzervatívcov pozývať na stretnutia koalície iba v prípade, ak majú na prerokovávané otázky iný názor.
      Zmluva by mala platiť do konca volebného obdobia a jej cieľom je zastabilizovať situáciu v poslaneckom klube Most-Híd, ktorého členmi sú aj štyria predstavitelia OKS. Tí by sa na základe dohody mali zúčastňovať na stretnutí ministerských klubov Mostu-Híd a zasadnutí pracovných skupín. Počíta sa aj so spoločnými rokovaniami oboch predsedníctiev raz za štvrťrok či s tlačovými konferenciami.
      Podľa predsedu OKS Petra Zajaca to ale neznamená, že do konca volebného obdobia budú mať rovnaký názor ako Most-Híd. Návrh zmluvy medzi oboma subjektmi chcela OKS doplniť aj o bod, ktorý by im zaručil časť financií, ktoré Most-Híd získal zo štátneho rozpočtu za poslanecké mandáty. S touto požiadavkou však neuspeli.
      Stranícke rokovanie by malo zaujať aj stanovisko k aktuálnej situácii v eurozóne. Zajac si myslí, že ďalšia pôžička Grécku, navýšenie eurovalu 1 či vznik eurovalu 2 nič nerieši, iba napomáha európskej byrokracii. OKS pokladá odkladanie reálneho ekonomického riešenia problémov, a to nielen Grécka, ale aj Portugalska a ostatných krajín, za pokračovanie deštrukcie EÚ a eurozóny.
      „Ak bude EÚ a eurozóna postupovať takto ďalej, tak sama seba zdeštruuje z dôvodu, ktorý je zrejmý," upozornil šéf konzervatívcov. Kým minulý rok sa podľa jeho slov ukazovalo, že prvá pôžička by mohla pomôcť a euroval by mohol byť dostatočný, dnes už je jasné, že situácia sa len zhoršuje a bude sa zhoršovať. A OKS sa nechce na tomto rozklade podieľať, poznamenal Zajac pred novinármi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies