Republikán Lindsey Graham naznačil, že sa bude uchádzať o Biely dom

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 09:01 • 2 min
Republikán Lindsey Graham naznačil, že sa bude uchádzať o Biely dom

WASHINGTON - Americký senátor Lindsey Graham dnes naznačil, že sa pridá do radu republikánskych záujemcov o nomináciu na prezidentské voľby v novembri 2016.

slovakia

left justify in out

Graham v relácii This Morning americkej televízie CBS povedal, že svoj konečný zámer oznámi 1. júna. Bude už siedmym kandidátom na prezidentský úrad. "Uchádzam sa oň, lebo si myslím, že tento svet sa rozpadá," vysvetlil a dodal: "V zahraničnej politike mávam častejšie pravdu, než sa mýlim." Umiernený republikán Graham (59), ktorý zastupuje v Senáte americký štát Južná Karolína, je v Kongrese 20 rokov. Osem rokov slúžil v Snemovni reprezentantov, potom sa presunul do Senátu.

 

Politik povedal pre televíziu CBS, že ho "obviňujú" z príliš úzkej spolupráce s demokratmi, ale i tak sa zaviazal, že bude presadzovať politiku väčších kompromisov medzi oboma stranami vo Washingtone, ktorý sa ocitol na mŕtvom bode.

 

Grahamov zmierlivý postoj ho môže odlíšiť od niektorých ďalších, konzervatívnejších republikánskych kandidátov, vrátane senátorov Marca Rubia a Teda Cruza, napísala tlačová agentúra DPA.

 

Ďalší republikán Jeb Bush, ktorého brat a otec už šéfovali Bielemu domu, podľa očakávania oznámi svoju kandidatúru v najbližších týždňoch.

 

V tábore demokratov je jasnou straníckou favoritkou bývalá prvá dáma USA a niekdajšia ministerka zahraničných vzťahov Hillary Clintonová. Zatiaľ čelí iba jednému vyzývateľovi - senátorovi za štát Vermont Berniemu Sandersovi, ktorý sa sám vyhlásil za socialistu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies