REPORTÁŽ: Zmena klímy je jednou z najväčších výziev, akým ľudstvo čelí

NETKY.SK • 14 November 2019, 20:19 • 2 min
REPORTÁŽ: Zmena klímy je jednou z najväčších výziev, akým ľudstvo čelí

BRATISLAVA - Zdieľanie poznatkov a informácií v oblasti zmeny klímy, zmierňovania jej dôsledkov, adaptačných opatrení, ale aj v oblasti stratégií a prijímaných opatrení je cieľom medzinárodnej konferencie Zmena klímy 2019, ktorá sa dnes konala v hlavnom meste Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Konferenciu organizovalo ministerstvo životného prostredia (MŽP) v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia a v partnerstve s mestom Bratislava. Zúčastnili sa na nej predstavitelia medzinárodných organizácií, orgánov štátnej správy, odborných i mimovládnych organizácií, samospráv i vedeckých inštitúcií. Medzi rečníkmi boli aj zástupcovia zo Slovenska, Česka, Rakúska či z Európskej komisie.

 

img


"Zmena klímy je nepochybne jednou z najväčších výziev, akým ľudská spoločnosť čelí. A otázka už dávno nestojí tak, či zmena klímy existuje, ale ako ju ideme riešiť. Zmenu klímy dokážeme zmierniť, ak začneme konať včas," uviedol v otváracom prejave štátny tajomník ministerstva životného prostredia Norbert Kurilla.

 

img


Téma zmeny klímy je podľa generálneho riaditeľa Slovenskej agentúry životného prostredia Richarda Müllera v centre pozornosti, o čom svedčí aj fakt, že konferencia sa stretla s mimoriadnym záujmom.

 

"V rámci našich úloh sa snažíme o zvyšovanie informovanosti, budovanie povedomia ako aj formovanie myslenia a konania vo vzťahu k zmene klímy. Táto konferencia je jedným z konkrétnych podujatí napĺňania tejto úlohy," povedal vo svojej reči
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies