Remišová: „Keď si Slováci znížia kúrenie, ušetria, a pomôžu Ukrajine!"

NETKY.SK • 20 August 2022, 08:37 • 2 min
Remišová: „Keď si Slováci znížia kúrenie, ušetria, a pomôžu Ukrajine!"

BRATISLAVA - Predsedníčka strany Za ľudí to vyhlásila na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Veronika Remišová na zníženie tepla z radiátorov vyzvala na sociálnej sieti prvýkrát ešte vo februári, nasledujúci deň potom, ako Rusko zaútočilo na Ukrajinu. 

 

 „Rusko sa vyhráža Európe aj celému svetu, že zlomí naše odmietanie agresie voči Ukrajine vysokými cenami ropy a plynu, ktoré poškodia hospodárstvo. My musíme ukázať, že náš ideál mieru a vzájomnej spolupráce napriek krivdám z minulosti je silnejší ako agresia a zotročovanie iných národov. Aby sme zmiernili ďalší rast cien energií a nepodľahli vydieraniu zo strany Ruska, musíme výrazne znížiť spotrebu ropy a plynu. Každý z nás môže prispieť, najdôležitejší je postoj ľudí v Európe, ale trh s energiami je globálny a solidaritu s utrpením ľudí na Ukrajine môže vyjadriť každý," napísala vtedy. 

 

img

 

A dodala: „Preto dnes vypínam plynové kúrenie v našom byte. Áno, bude nám možno trochu zima. Ale aj naše deti chcú aspoň takto prejaviť solidaritu s deťmi na Ukrajine, ktoré sa nemajú kde skryť pred mrazom, pretože ruskí vojaci zničili ich detské izby a sny a zabili ich otcov. Nie každý si môže dovoliť kúrenie vypnúť, ale každý z nás môže znížiť teplotu, namiesto auta ísť verejnou dopravou, spotrebúvať menej energií. Teraz je čas, aby Európa vyjadrila solidaritu s utrpením ľudí na Ukrajine."

 

img

 

Teraz prezradila, že na najnovšej faktúre za plyn jej spotreba klesla  o 40% a pridala aj výzvu pre všetkých Slovákov: 

 

„Dnes odporúčajú znižovanie teploty experti aj všetky relevantné medzinárodné organizácie. Znížiť nastavenú teplotu o pár stupňov je konkrétny krok, ktorý môže urobiť každý jeden z nás s cieľom pomôcť Slovensku znížiť spotrebu plynu, a tým chrániť pracovné miesta a prispieť k zníženiu cien plynu. Každý z nás môže pomôcť!"

 

Zo sveta: Britský politik o Putinovi: „Nemá morálne právo sedieť s nami pri jednom stole!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona