V Indii za jeden deň pribudlo viac ako 314-tisíc nákaz, je to globálny rekord

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 09:40 • 2 min
V Indii za jeden deň pribudlo viac ako 314-tisíc nákaz, je to globálny rekord

NAÍ DILLÍ - India vo štvrtok nahlásila viac ako 314-tisíc nových zistených prípadov nákazy koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Počet 314-tisíc nových zistených prípadov nákazy koronavírusom v Indii je globálny rekord počtu prípadov za jeden deň. Odhalenie 314 835 infekcií za uplynulých 24 hodín znamená, že celkový počet nákaz v Indii od začiatku pandémie stúpol nad 15,9 milióna. Je to druhý najvyšší počet na svete po USA. Ochoreniu COVID-19 v Indii za uplynulých 24 hodín podľahlo 2 104 ľudí, čím celkový počet obetí vzrástol na 184 657.

 

Podobný článok: India zaznamenáva alarmujúci nárast prípadov, prekročila hranicu 14 miliónov nakazených


Indické ministerstvo zdravotníctva informovalo, že 75 železničných vozňov v hlavnom meste krajiny sa zmenilo na nemocnice, čím sa vytvorilo 1 200 dodatočných lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. Najvyšší súd v Naí Dillí v stredu prikázal vláde, aby presunula kyslík používaný v priemysle do nemocníc s cieľom zachraňovať životy ľudí. „Nie je možné, aby ľudia zomierali, pretože nie je k dispozícii kyslík," uviedli sudcovia v odpovedi na prosbu nemocnice v Naí Dillí, ktorá požiadala o intervenciu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies