Česká tenistka Karolína Muchová sa v semifinále turnaja Roland Garros stretne s Bieloruskou Arinou Sobolenkovou

NETKY.SK • 6 Jún 2023, 17:45 • 2 min
Česká tenistka Karolína Muchová sa v semifinále turnaja Roland Garros stretne s Bieloruskou Arinou Sobolenkovou

PARÍŽ - Česká tenistka Karolína Muchová sa po prvý raz v kariére predstaví v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V ňom narazí na druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska.

slovakia

left justify in out

Česká tenistka Karolína Muchová sa po prvý raz v kariére predstaví v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V ňom narazí na druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska.

 

Češka vo štvrťfinále zvíťazila na parížskej antuke v pozícii nenasadenej hráčky nad Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou 7:5 a 6:2, Sobolenková zdolala Ukrajinku Elinu Svitolinovú dvakrát 6:4. Muchová začala zápas skvele. Pavľučenkovovú hneď v prvom geme brejkla a ďalší vzápätí potvrdila čistou hrou. Za stavu 3:1 si Muchová vypracovala päť brejkových príležitostí, žiadnu z nich však nedokázala využiť. A tak namiesto odskočenia na 4:1 pustila súperku späť do setu. Ruska to využila a v nasledujúcich minútach manko zmazala. Za stavu 5:5 však Muchová opäť zlomila súperkin servis a v ďalší gem úspešne zvládla. V druhom sete Češka opäť obrala svoju súperku o podanie hneď v úvode a tentoraz už drámu nedopustila. Svoj náskok postupne zvyšovala a napokon hladko triumfovala.

 

img

Česká tenistka Karolína Muchová odvracia úder Rusky Anastasie Pavľučenkovovej.

 

"Ani neviem, čo mám povedať. Zažívam tu neuveriteľné dva týždne. Som veľmi rada, že neustále postupujem. Prvý set bol veľmi dôležitý, nezačínala som ho na podaní, ale potom som ju brejkla a zvládla som aj následnú hru proti vetru," povedala Muchová priamo na kurte.

 

Ženy - dvojhra - štvrťfinále: Arina Sobolenková (Biel.-2) - Elina Svitolinová (Ukr.) 6:4, 6:4, Karolína Muchová (ČR) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 7:5, 6:2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona