REPORTÁŽ: Prečo bolo prerušené rokovanie vlády o moratóriu? Môže za to strana Sme rodina

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 06:20 • 2 min
REPORTÁŽ: Prečo bolo prerušené rokovanie vlády o moratóriu? Môže za to strana Sme rodina

Bratislava - Hnutie Sme rodina podporuje zmenu súčasného stavu pri moratóriu na predvolebné prieskumy, nepovažuje ho totiž za optimálny. No chce sa o presnom nastavení rozprávať s koaličnými partnermi.

slovakia

left justify in out

Pred rokovaním vlády to včera 21. júla povedal minister práce Milan Krajniak. Premiér Eduard Heger povedal, že súčasná koalícia nikdy nebola za predlžovanie moratória. "Myslím si, že tento bod ešte asi bude potrebovať trochu rokovania," povedal Krajniak.

 

img

 

S partnermi sa ešte chce Sme rodina rozprávať o presnom nastavení. "Či to má byť skrátenie na 48 hodín alebo iné, alebo úplné zrušenie moratória, o tom by sme sa ešte chceli rozprávať s koaličnými partnermi," povedal minister práce pred rokovaním vlády. Návrh, ktorý prišiel na stredajšie zasadnutie kabinetu, hovorí o skrátení moratória na 48 hodín pred voľbami.

 

Súvisiaci článok: Jaroslav Naď podporuje návrh na skrátenie volebného moratória

 

Rokovanie o moratóriu napokon prerušili. Iniciátorom prerušenia bola strana Sme rodina. "Zdá sa nám lepšie, keď si to v auguste prejdeme, aby sme to už prípadne do tej vládnej verzie dopracovali, než to potom upravovať v druhom vládnom čítaní," povedal Krajniak po rokovaní vlády.

 

 

"Nevzniesol som žiadnu konkrétnu výhradu, že toto takto musí byť, a toto takto nesmie byť. Ide len o to, aby sme mali čas prediskutovať to aj s poslancami a dohoda je taká, že na prvom zasadnutí vlády v auguste to bude schválené. Tým pádom to pôjde na septembrovú schôdzu do parlamentu," dodal.

 

Podľa Krajniaka ide len o odklad za účelom toho, aby sa k danej veci mohli vyjadriť aj poslanci. "Ja skôr podporujem trošku dlhšie moratórium na prieskumy, nie také dlhé ako platilo doteraz. To nemá zmysel. Mne sa zdá, že aspoň týždňové, alebo 10-dňové moratórium by tam malo byť, aby sa tesne pred voľbami  nemohol niekto zmanipulovanými prieskumami snažiť na poslednú chvíľu ovplyvniť verejnú mienku," dodal Krajniak.

 

Moratórium považuje za rozumné. No rozhodnutie nechá na poslaneckú dohodu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies