Fico s Pellegrinim chcú podľa Hegera zmariť vyšetrovanie svojich nominantov

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 12:47 • 2 min
Fico s Pellegrinim chcú podľa Hegera zmariť vyšetrovanie svojich nominantov

BRATISLAVA - Dnešná mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej čelí minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) odvolávaniu, hovorí veľa o predkladateľovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) a o kauzách jeho vlády, a prirodzene aj vlády Petra Pellegriniho (nezaradený).

slovakia

left justify in out

V rozprave to povedal premiér Eduard Heger (OĽaNO) s tým, že práve táto schôdza je vyvrcholením odhalenia Roberta Fica „ale zároveň aj jeho pravej ruky Petra Pellegriniho"

 

Smer a Hlas sa pokúšajú zmariť vyšetrovanie

Mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu Mikulca z funkcie ministra vnútra iniciovala strana Smer-SD. V odôvodnení návrhu opoziční poslanci uvádzajú, že medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra nezvláda riadenie tohto rezortu.

„Minimálne v tejto sále dnes všetci vidíme, o čo týmto pánom ide a taktiež ich straníkom. Je zjavné, že chcú zmariť vyšetrovanie svojich nominantov, ich priateľov, lebo sa boja, že budú vypovedať aj na nich," doplnil Heger.

 

Fico podľa neho jasne povedal, že 12 rokov sa nepoužilo v politickom boji trestné právo. Preto sa Fica pýta, či je beztrestnosť politikov jeho predstava.

 

„Politici nie sú žiadni nadľudia, ktorí by si mohli užívať beztrestnosť len preto, lebo boli politikmi," zdôraznil. Súhlasí s tým, že trestné právo sa nesmie používať v politickom boji.

 

Prečítajte si tiež: Mikulec aj naďalej trvá na tom, že žiadna vojna policajtov sa nekoná

 

Začal proces očisty
Podľa Hegera im dali ľudia mandát, aby uvoľnili ruky polícii, ale aj prokuratúre a súdom. „Prirodzene, oni začali konať," doplnil.

 

Tvrdí, že sa začal proces očisty a považuje za dôležité, aby orgány činné v trestnom konaní boli oddelené od zásahov politikov a mohli konať v zmysle svojich kompetencií a v zmysle zákona.

 

„Pán minister vnútra, za seba ti poviem, že nedaj sa zastrašiť. Spravodlivé Slovensko stojí pri tebe a ja verím tomu, že jedného dňa sa dožijeme toho, že na Slovensku bude právny štát, kde beztrestnosť bude iba pre tých, ktorí nepáchajú trestné činy," uzavrel svoje vystúpenie.

V Národnej rade SR je dnes prítomná aj väčšina členov kabinetu na čele s premiérom. Ministrovi vyjadrili podporu hnutie OĽaNO a strany SaS a Za ľudí.

 

Naopak, za jeho odvolanie budú hlasovať koaliční poslanci z hnutia Sme rodina Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská. Samotný Mikulec cíti dôveru vlády a poslaneckých klubov koaličných strán.
 

Mohlo by vás zaujímať: Mikulec dnes bude v pléne čeliť odvolávaniu, na poslancov čaká aj riadna schôdza



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies