Boris Kollár opäť hovorí o odchode z koalície! Kedy sa tak stane?

NETKY.SK • 27 September 2021, 19:52 • 2 min
Boris Kollár opäť hovorí o odchode z koalície! Kedy sa tak stane?

BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina plánuje vetovať závery pracovnej skupiny, ktorej cieľom je obnova dôvery v právny štát.

slovakia

left justify in out

Výstupy z pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát nebudú pre hnutie Sme rodina dôvodom na odchod z koalície. Bude ich však vetovať. Z koalície odíde až vtedy, ak nebude môcť napĺňať svoj program. Pred rokovaním koaličnej rady to uviedol predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár.

 

Kollár sa chce nechať prekvapiť

Exekučná amnestia či výstavba nájomných bytov sú pre Kollára veci, ktoré keď neprejdú, hnutie odíde z koalície. "Ak budú robiť také veci, ktoré nemáme v programovom vyhlásení vlády, a budú to nasilu pretláčať a nebudú rešpektovať naše veto, tak sa k tomu postavíme rovnako," povedal Kollár.

 

Výstupy z pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát ešte nevidel. O záveroch bude v pondelok podvečer rokovať aj koaličná rada. Kollár hovorí, že ak pracovná skupina príde k nejakým záverom, budú sa o nich najprv rozprávať na poslaneckom klube a až tak prednesú svoje stanovisko. "Uvidíme, čo tam bude," poznamenal.

 

Reforma policajnej inšpekcie

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) vidí pri záveroch z pracovnej skupiny v koalícii priestor na dohodu. Skonštatovala, že tento týždeň by sa mali nájsť riešenia, ktoré by bolo vhodné čím skôr schváliť. Za ľudí presadzuje reformu policajnej inšpekcie, generálnej prokuratúry a trestného zákona. Ide o návrhy, ktoré sú v programovom vyhlásení vlády.

 

"Dobré návrhy robia dobrých priateľov. Takže predpokladám, že to, čo je v programovom vyhlásení vlády, s tým by nemal byť problém," uviedla pred rokovaním koaličnej rady. 

 

Dnes Remišová v diskusnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo tiež uviedla, že si nemyslí, že hnutie Sme rodina odíde z koalície

 

Vyjadrenia lídra Sme rodina Borisa Kollára však majú podľa jej slov negatívny dopad na celospoločenskú náladu na Slovensku, čo podľa nej využíva predovšetkým predseda strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico.

„Treba si uvedomiť, kto je naším partnerom, pretože my bojujeme proti systému, ktorý tu vytvorili práve Fico s Pellegrinim," dodala Remišová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies