Permského strelca vyšetria psychiatri

NETKY.SK • 21 September 2021, 09:02 • 2 min
Permského strelca vyšetria psychiatri

MOSKVA - Podľa agentúry TASS mal strelec Bekmansurov povolenie na držbu poľovníckej zbrane, ktorú si zaobstaral v máji tohto roka. Ruský vyšetrovací výbor začal proti mužovi trestné stíhanie pre vraždu. Bekmansurova príslušníci polície pri zadržaní postrelili, preto ho museli neskôr hospitalizovať, jeho stav je kritický. Čakajú ho psychiatrické vyšetrenia

slovakia

left justify in out

U študenta Timura Bekmansurova, ktorý v pondelok strieľal zo zbrane v areáli univerzity v ruskom meste Perm, vykonajú komplexnú psychologicko-psychiatrickú expertízu. Informovala v utorok agentúra TASS s odvolaním sa na zdroj zo zdravotníctva.

 

 

Zdroj agentúry uviedol, že expertízu vykonajú, aby "zistili jeho psychický stav, či bol v daný moment príčetný a bol zodpovedný za svoje konanie".  Jeho stav je momentálne kritický. Podľa agentúry TASS mal Bekmansurov povolenie na držbu poľovníckej zbrane, ktorú si zaobstaral v máji tohto roka. Ruský vyšetrovací výbor začal proti mužovi trestné stíhanie pre vraždu.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ: Peklo na ruskej univerzite. Ozbrojenec zastrelil šesť študentov!

 

K streľbe v areáli Permskej štátnej univerzity došlo v pondelok okolo 11:00 miestneho času, keď sa tam nachádzalo približne 3 000 študentov. Útok si vyžiadal 6 šesť obetí na životoch a 24 zranených. Hospitalizovali 20 ľudí, z nich najmenej jeden bol v kritickom stave.

 

Ruský minister školstva Valerij Faľkov v utorok informoval, že siedmich hospitalizovaných, ktorí utrpeli zranenia pri pondelkovej streľbe na univerzite v ruskom meste Perm, prevezú do nemocnice v Moskve.

 

"Dnes prevezieme 7osôb do Moskvy, aby im tam poskytli pomoc. Máme všetko potrebné na to, aby bol letecký prevoz v poriadku," uviedol Faľkov. Zároveň zaželal skoré uzdravenie tým, ktorí boli počas incidentu zranení, a pozostalým obetí zaželal "odolnosť a odvahu" a vyjadril im svoju úprimnú sústrasť. V Permskom kraji v utorok vyhlásili deň smútku na pamiatku obetí streľby.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies