Matovič tvrdí, že lockdown sa vo veľkej miere naďalej sprísňovať nemôže. Reaguje aj Blaha

NETKY.SK • 28 Február 2021, 13:2 • 2 min
Matovič tvrdí, že lockdown sa vo veľkej miere naďalej sprísňovať nemôže. Reaguje aj Blaha

BRATISLAVA - Podmienky lockdownu na Slovensku sa už príliš sprísňovať nemôžu. V diskusnej relácii V politike televízie TA3 to skonštatoval predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Podľa premiéra by teoreticky bolo možné zatvoriť fabriky, ako zdôraznil, to však nikto urobiť nechce.

slovakia

left justify in out

Hlavným dôvodom pre zhoršenie pandemickej situácie je podľa neho nezodpovednosť a ľahostajnosť ľudí.


„Sú ľudia a aj časť tej vedeckej obce, ktorí hovoria, že toto je jediné riešenie v tejto situácii, na druhej strane si myslím, že by sme mali vyčerpať všetky ostatné možnosti, ak by sme k takémuto zásadnému kroku pristúpili,“ povedal Matovič.

 

ZATVORENIE FABRÍK Napriek tomu, že končí 10. týždeň lockdownu a týždne ideme podľa Covid Automatu, neustále nám rastie...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Piatok 26. februára 2021

 

Mohli sme mať len základné opatrenia

 

Podľa premiéra je v súčasnej situácii dôležité, aby ľudia rešpektovali aktuálne platné opatrenia. „Ak by sme dnes dodržiavali iba úplne základné opatrenia ako rúška, umývanie rúk, odstupy, tak by sme tu nemali také množstvo prípadov,“ povedal Matovič s tým, že opatrenia dodržiavajú možno dve tretiny ľudí a jedna tretina ich nedodržiava.

Predseda vlády sa tiež zastal ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO), ktorý podľa neho „bojoval za zdravie a životy“ a už na jeseň požadoval sprísnenie pandemických opatrení. „Apeloval na ostatných ministrov, najmä na Sulíka (Richard Sulík, minister hospodárstva, pozn. SITA) a SaSku, sprísnime opatrenia,“ povedal Matovič s tým, že vláda nakoniec schválila kompromis.

 

Pozerali ste premiéra Matoviča na TA3? Už dlho som sa tak nenasmial - to bolo epické! 1. Moderátor Norbert Dolinský ho...

Uverejnil používateľ Ľuboš Blaha Nedeľa 28. februára 2021

 

Dnes by mala zasadnúť vláda


Podľa premiéra by ešte dnes mala zasadnúť vláda a rokovať o opatreniach, na ktorých sa zhodli odborníci počas posledných štyroch dní. „Ten materiál, ktorý títo ľudia prijali, my dnes zoberieme do úvahy a vláda ho postupne bude napĺňať podľa uznesení, ako treba niektoré tie veci zmeniť,“ dodal premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona