Mladý vodič v Starej Ľubovni na cudzom vozidle a pod vplyvom alkoholu havaroval

NETKY.SK • 15 December 2023, 10:15 • 2 min
Mladý vodič v Starej Ľubovni na cudzom vozidle a pod vplyvom alkoholu havaroval

STARÁ ĽUBOVŇA - Mladý muž bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu havaroval s cudzím vozidlom v Starej Ľubovni. Dychovej skúška odhalila 1,5 promile. Pri nehode samotný vodič utrpel len ľahké zranenia, tak ako aj jeho dvaja spolujazdci vo veku 16 a 17 rokov.

slovakia

left justify in out

Vo veci trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla bolo začaté trestné stíhanie povereným príslušníkom Okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni. V stredu (13.12.2023) pár minút pred polnocou, na Ul. Levočskej, v Starej Ľubovni, mladý muž z obce Chmeľnica viedol osobné vozidlo bez príslušného vodičského oprávnenia a bez vedomia či súhlasu vlastníka auta! Pri prejazde križovatkou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, dostal šmyk, prešiel do protismeru a narazil do protizvukovej bariéry.

 

Po príchode policajnej hliadky na miesto dopravnej nehody, bol vodič podrobený dychovej skúške, výsledok dosiahol takmer 1,5 promile! Vodičovi bol odobratý aj biologický materiál, nakoľko javil známky požitia omamných a psychotropných látok. Pri nehode samotný vodič utrpel len ľahké zranenia, tak ako aj jeho dvaja spolujazdci vo veku 16 a 17 rokov. Vlastník vozidla škodu, ktorá mu vznikla na aute doposiaľ nevyčíslil, škoda poškodením protihlukovej bariéry zatiaľ taktiež nebola stanovená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Prešov24 - Dnes24.sk (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies