Alkohol v Indii opäť zabíjal: Hlásia najmenej 50 obetí a ďalšie desiatky priotrávených

NETKY.SK • 23 Február 2019, 08:10 • 2 min
Alkohol v Indii opäť zabíjal: Hlásia najmenej 50 obetí a ďalšie desiatky priotrávených

GUVÁHÁTÍ - Najmenej 50 ľudí zomrelo a ďalších 50 sa priotrávilo po konzumácii načierno vypáleného alkoholu na dvoch rôznych miestach v severoindickom štáte Ásam, informovala v piatok agentúra AP s odvolaním sa na vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Príslušník polície spresnil, že medzi obeťami boli najmä robotníci z čajových plantáží v dvoch rôznych dištriktoch v štáte Ásam. Robotníci skonzumovali vo štvrtok destilát s obsahom metanolu, ktorý pôsobí na nervový systém, a postupne upadli do bezvedomia. Majiteľ zariadenia na výrobu alkoholu a ďalší štyria ľudia boli zatknutí, uviedla polícia.

 

Podľa vládnych zdrojov zomrie v Indii každý rok na konzumáciu nelegálne vyrobeného alkoholu priemerne okolo 1000 ľudí, pochádzajúcich väčšinou z najchudobnejších vrstiev spoločnosti.

 

Pred necelými dvoma týždňami zomrelo po konzumácii nelegálne vyrobeného alkoholu v ďalších indických štátoch Uttarpradéš a Uttarákhand vyše 100 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies