Nová éra, veľký krok dopredu: Organizácia PML oznámila vstup na trh MMA! Čo všetko o tom vieme?

NETKY.SK • 30 November 2023, 17:00 • 2 min
Nová éra, veľký krok dopredu: Organizácia PML oznámila vstup na trh MMA! Čo všetko o tom vieme?

Nová éra, veľký krok dopredu, čo spojí bojové umenia pod jednu strechu. Také boli v posledných dňoch správy ohľadom situácii v najväčšej československej postojovej organizácii PML. A po tlačovej konferencii je možné konštatovať, že sa fanúšikovia majú rozhodne na čo tešiť. Organizácia sa spolu s novým generálnym partnerom vydáva na cestu zmiešaných bojových umení. Ale to nie je ani zďaleka všetko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vedúci zástupca ligy Tomáš Tadlánek hneď v úvode ozrejmil nápad pridať pod hlavičku postojárskej organizácie aj zápasy v zmiešaných bojových umeniach. Plán vstúpiť na trh MMA sa v lige zrodil aj vďaka spolupráci s novým generálnym partnerom, stávkovou spoločnosťou FORTUNA: „Musím povedať, že som veľmi rád, že PML posúvame zase na ďalšiu úroveň. Keď táto liga vznikala, prišli sme s revolučnými novinkami (ako napríklad s tým, pozn. red.), že máme dve váženia, ktoré mali zábraniť radikálnemu chudnutiu. Teraz ide o zápasy MMA, za čo vďačíme našemu novému generálnemu partnerovi FORTUNE.

Promotér PML v ďalšej časti vysvetlil, ako by mohla vyzerať organizácia turnajov, kde pôjde tiež o nevšedný unikát. V priebehu galavečerov sa bude totiž meniť ringu na klietku a naspäť. A aj keď to na prvý pohľad môže vyzerať náročne, organizátor ubezpečuje, že divákov sa to z časového hľadiska nedotkne. „Naše podujatia budú rozdelené na tri časti: najprv dostanú v ringu priestor veľké domáce talenty v muay thai, potom bude krátka pauza, počas ktorej prestaváme ring na klietku. V nej budú zápasiť také mená ako Vojto Barborík, čo je pre nás veľká pocta. Záverečná časť budú hlavne titulové zápasy PML (opäť v ringu, pozn. red.),“ dodal popredný slovenský tréner thajského boxu.

Turnaje rozdelené na tri časti, MMA už v Třinci
Hoci úplne na začiatku projektu o podobnom scenári Tadlánek neuvažoval, po zvážení všetkých pre a proti sa rozhodol vydať sa na cestu rozširovania. Z nej by by podľa jeho slov mali všetky zúčastnené strany iba získať: „Ako promotér robím akcie už pätnásť rokov, no jedno som sa naučil. Nikdy nehovor nie navždy. Na začiatku určite nebol plán mať na turnajoch aj MMA, no občas vzniknú podmienky, ktoré môžu pomôcť thajskému boxu, čo je pre nás stále základ a keď takáto príležitosť zaklopala na dvere, bol by som hlúpy, aby som ju nevyužil.
 
Čo sa týka turnajov, v roku 2024 pre túto chvíľu vedenie PML potvrdilo štyri podujatia. Už druhého feburára sa fanúšikovia môžu tešiť na turnaj v českom Třinci, po ktorom budú nasledovať akcie v slovenských mestách: Šaľa, Žilina a Trenčín. Aby toho nebolo málo, promotér ligy oznámil, že by sme do budúcna na turnaji mohli vidieť aj duely v grapplingu, kde by sa mohli predstaviť domáce hviezdy z prestížnej UFC (Martin Buday, Ľudovít Klein, pozn. red.).
 
Zaujímavosťou je fakt, že zápasy MMA budú súčasťou už februárového turnaja PML 8. V Třinci je už potvrdená trojica bojovníkov: Vojto Barborík (13-3), Veronika Smolková (2-3) a starší z bratov Petráškov, Ondřej (7-2). A to nie je všetko. „Teraz naviac finišujeme mená ako Jay Jay Gotvald alebo Melvin Mané v MMA, čo len dokazuje, že to na tomto poli myslíme absolútne vážne,“ prezradil Tadlánek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies