REPORTÁŽ: Kariérny plán nastavil už pred narodením, Will Smith ako King Richard v kinách vychováva Serenu a Venus Williamsové!

NETKY.SK • 20 November 2021, 13:00 • 2 min
REPORTÁŽ: Kariérny plán nastavil už pred narodením, Will Smith ako King Richard v kinách vychováva Serenu a Venus Williamsové!

Venus a Serena Williamsové patria medzi najvýraznejšie tenisové hráčky v športovej histórii. Za svoj úspech vďačia obrovskému talentu a unikátnemu plánu svojho otca Richarda. Príbeh jeho úsilia a plánu, ktorý napísal už pred ich narodením, prichádza do kín v životopisnom filme King Richard. Hlavnej úlohy sa zhostil obľúbený Will Smith, ktorému jeho výkon môže priniesť oscarovskú nomináciu. Premiéru filmu si nenechali ujsť speváci Celeste Buckingham, Jakub Petraník či futbalista Martin Murcko, ktorí Netkám prezradili ich vzťah k športu!

slovakia

left justify in out

 

 

Snímka režiséra Reinalda Marcusa Greena venuje pozornosť obdobiu, kedy sa Venus a Serena začali dostávať do prostredia profesionálneho športu. Ich otec sa za žiadnych okolností nevzdával svojho plánu. Dievčatám, pre ktoré sa stal tenis vášňou, bol výraznou oporou, nezabúdal však striehnuť na krehký balans, vďaka ktorému si popri budovaní vysnenej kariéry mohli užívať detstvo.

 

„Richard je hnacou silou, ktorá ich všetkých vedie k snom. A tento tím je veľkolepý. Všetko v tejto rodine je o spoločnom cieli. Chcel som sa vydať tou istou cestou ako Richard. Nevedel o tenise nič. On a Oracene sa začali učiť o tenise dva roky pred narodením Venus, a to spoločne. Učili sa ako rodina a každým krokom to bolo niečo nové. Inšpiráciou bola pre mňa  dcéra. Využil som vzťah s Willow a jej kariérou, aby som našiel ten priestor, ktorý Richard našiel s Venus a Serenou. Priestor, v ktorom sa na nič netlačí, v ktorom sa nik nenaháňa, v ktorom sa nebúši,“ hovorí Will Smith.

 

Prečítajte si tiež: Rytmus a Viktor Sheen majú unikátny videoklip. Zverejnili exkluzívne zábery z nakrúcania!

 

Filmovú rodinu mu pomohli dotvoriť začínajúce herečky, ktoré stvárňujú legendárne sestry Williamsové – Saniyya Sidneyová a Demi Singletonová. Smith si mladé talenty nevie vynachváliť.

 

„Spomínam si na prvý deň, keď sme ich videli vedľa seba, lebo roly získali samostatne, a to mi do očí vohnalo slzy. Príležitosť pre tieto dievčatá, aby vzdali hold Venus a Serene, ktoré sledovali ako malé, že toto bola ich šanca vstúpiť do žiary reflektorov a splatiť tento dar. Bol som hlboko dojatý,“ dodal  Will Smith.

         

Na snímke sa ako producentka podieľala aj skutočná sestra tenistiek, Isha Priceová. Dohliadala na to, aby boli udalosti aj prostredia vo filme zobrazené verne.

 

img

 

„Myslím, že to pomohlo vytvoriť fantastickú dejovú líniu momentu v čase. Akoby to malo, takpovediac, pečiatku schvaľovateľa. Nie je to niečo, čo by si niekto len tak vymyslel. Naozaj sa to stalo,“ hovorí Isha, jedna z piatich sestier.

 

Na premiére filmu v bratislavskom kine Borry Mall sa stretli mnohé známe tváre.

 

img

 

„Už dlhšie sledujem sestry Venus a Serenu Williamsové. Sú pre mňa inšpiráciou. Som zvedavá na ich príbeh a na to, ako fungovali s otcom. A koľko museli obetovať, aby sa dostali tam, kde sú teraz,“ konštatovala speváčka Celeste Buckingham.

 

img

 

Veľkým tenisovým fanúšikom je spevák Jakub Petraník, ktorý tento šport trénuje šesť rokov štyrikrát do týždňa.

 

„Hrám tenis a mám dokonca tenisovú trénerku. Celý príbeh sestier Williamsových poznám a nič ma neprekvapilo. Je to o tom snívaní, ktoré nás dokáže dostať k veľkým úspechom. Film bol úžasný, dvakrát som plakal,“ prezradil Jakub. 

 

img

         

Premiéru si nenechal ujsť futbalista Martin Murcko, ktorý patril k najväčším slovenským futbalovým talentom svojej vekovej kategórie. Jeho život zmenila autonehoda na Vianoce 2017. Dojímavý príbeh 21-ročného športovca sfilmovali v snímke Futbalstory.

 

 „Môj film je reálny, životný a slovenský. Ja som po autonehode bojoval o život. Prvé predpovede lekárov hovorili, že mi zostávajú tri dni života. Vďaka lekárom stále hrám futbal, a snažím sa dostať na čo najvyššiu úroveň. Na futbale som závislý, bez neho by mi bolo ťažko. Šport mi maximálne pomáha,“ vyznal sa Martin.

 

Možno vás zaujme: Celeste Buckingham: Do Portugalska odišlo dievča, na Slovensko sa vracia sebavedomá žena s jasným postojom k životu

 

Inšpiratívnu dojímavú rodinnú drámu King Richard prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film. Trailer filmu si môžete pozrieť tu: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies