Deti, ktoré zmizli bez stopy. Rodičia, ktorí celé roky nič netušili. A zázračné stretnutia. Kde boli tie deti celý čas?

NETKY.SK • 6 Január 2023, 11:00 • 2 min
Deti, ktoré zmizli bez stopy. Rodičia, ktorí celé roky nič netušili. A zázračné stretnutia. Kde boli tie deti celý čas?

Nepredstaviteľná bolesť pre rodiča, nočná mora. Temnota bez konca, ktorá by nemala nastať, a predsa sa to deje. Prečítajte si príbehy, strašné, o to strašnejšie, že sú reálne.

slovakia

left justify in out

Bola to noc, aká sa nestáva len tak, zvláštna a temná. Písal sa rok 1997 a vonku zúril december, čo znamenalo, že ľudia sa chystali na sviatky, zásobovali sa jedlom a robili plány, malé aj veľké. A jedna matka, žena menom Lus Cuevas, obývala dom aj s tromi deťmi, a keďže sa spustila hlboká noc, mienila si oddýchnuť, ako sa patrí. Zabránil jej v tom však požiar, oheň sa nedal prehliadnuť, rýchlo vstala a okamžite sa ponáhľala za najmladším dieťaťom, lebo ono ešte nebolo schopné samo sa hýbať, samo sa brániť, plne záviselo od materinskej opatery. Delimar Vera sa narodila pred desiatimi dňami, bola ešte taká maličká, a jej matku poháňal strach, ale súčasne mala aj istotu, že predsa spí v postieľke, že ju len zdvihne a bude utekať, pokiaľ len sily budú stačiť do bezpečia.

 

Prekvapenie

 

Aké prekvapenie, aká strašná ťažoba, keď Lus zistila, že lôžko je prázdne a po dcére niet ani jedinej stopy. Keby nebolo toho hrozného zápachu, toho dymu, čo štípal pokožku, ostala by v izbe a kričala z plných pľúc, ale ostatné deti tam boli tiež a museli ísť preč, čo najďalej od ohňa.

 

Vyšetrovatelia jej tvrdili, že Delimar pravdepodobne zabil požiar, že ju zasiahol prudko, že sa má vyrovnať so smrťou, hoci je to najkrutejšia bolesť. Lus však odmietala veriť, a aj keď sa čas míňal, roky sa striedali a okolnosti sa menili, kdesi v hĺbke srdca vedela, že to tak nie je, že jej dcéra je niekde nažive.

 

Večierok

 

Až raz, dostalo sa jej pozvania na párty, a v tom dave zbadala dievčatko. Asi šesťročné, a aj keď by ju vtedy považovali za blázna, ona okamžite spoznala v jeho tvári samu seba. Tie črty, tá podoba, bolo to tam a nedalo sa prehliadnuť.

Pod zámienkou si vzala vlások, dala urobiť testy a skutočne, potvrdilo sa, že šesťročná parádnica je jej Delimar, tá, ktorú vraj už dávno mala oplakať.

 

Zatknutá

 

Polícia následne konfrontovala Carolin, zlodejku detí, ktorá si bez hanby a výčitiek svedomia privlastnila, čo jej nepatrilo. Trest sa jej vymeral a za to, že pripravila dieťa o jeho biologickú rodinu, ju príslušné orgány uväznili, aby bolo spravodlivosti učinené zadosť. Samozrejme, že stratené roky už nik nevynahradí, ale aspoň sa veci uviedli na správnu mieru a ukázalo sa, že matka predsa len najlepšie vie, čo je s jej dieťaťom a že jej pocity sú občas spoľahlivejšie než akékoľvek dôkazy.

 

Nevlastný otec

 

Ďalší príbeh, pôsobiaci neskutočne, hoci je reálny a niekto si ho naozaj prežil, sa rovnako odohral počas rokov 80., vtedy istý chlapec Byron Anthony McCane II, štvorročný, prišiel o svoje istoty, jeho mama ho viac nesmela objať. Pravda, tragédia sa netýkala len jeho, ale aj dvoch starších súrodencov, ktorých odviedol nevlastný otec, pričom všetkým trom klamal, vraj mamička aj babka sú mŕtve a on je jediný, kto im na svete zostal. Začalo sa hotové šialenstvo, presúvali sa zo štátu do štátu, raz bývali v byte, potom v hoteli, niekedy dokonca aj v aute a podľa všetkého bol najmladší spomedzi detí aj sexuálne zneužívaný. Otčim zastával úlohu tvrdého, krutého, násilnického, nemal s nikým a ničím zľutovanie. Takto si nažívali dva roky, až napokon, keď sa dočasným útočiskom stala Oklahoma, sused sledoval televíziu, práve vysielali film o dieťati, tiež vzatom z domu a na konci ukazovali obrázky stratených detí. Všetci diváci boli vyzvaní, aby v prípade, že majú akékoľvek informácie o nezvestných, ihneď volali na uvedené číslo a, áno, ako už asi tušíte, medzi fotografiami sa nachádzali aj tváre troch súrodencov. Sused teda neváhal a postaral sa o to, aby nešťastný príbeh mal predsa len šťastný koniec a aby sa matka znovu stretla s milovanými deťmi.

No a predstavte si, že z Byrona, ktorý si prešiel peklom, sa neskôr vykľul rapper, známy ako Bizzy Bone, takže ho nezastavili ani útrapy počas detstva, hoc mu spôsobili traumu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona