Žena vycvičila psa, aby susede v karanténe nosil potraviny

NETKY.SK • 1 Apríl 2020, 19:10 • 2 min
Žena vycvičila psa, aby susede v karanténe nosil potraviny

Američanke Renee Hellman nosí v čase karantény potraviny zlatý retríver jej susedy.

slovakia

left justify in out

 

Sedemdesiatjedenročnú obyvateľku Manitou Springs v Colorade trápia problémy so srdcom či chronická obštrukčná choroba pľúc a bojí sa nákazy koronavírusom. "Uplynulé tri týždne som strávila doma," povedala seniorka.

 

Inšpiroval ju pes, ktorý pomáhal v nemocnici
Jej suseda Karen Eveleth vycvičila svojho psa menom Sundance, aby jej nosil jedlo.

 

"Niekedy pre ňu aj varím a Sundance prinesie naspäť prázdne misky," povedala Eveleth na margo psa, ktorý majiteľke nosí aj poštu. "Každý deň si niečo posielame a on sa z toho teší," dodala Hellman.


Susedu inšpiroval pes, ktorý pomáhal pacientom v nemocnici v meste Denver. "Povedala som si, že aj ja mám psa, ktorý by mohol pomôcť. Zatelefonovala som jej, že idem do potravín. Viem, že je tam izolovaná a je sama. Raz za týždeň ju zvykne kontrolovať sestra, no v čase karantény už nechodí. Takže som sa rozhodla, že jej kúpim nejaké potraviny," povedala Eveleth.

Hellman potvrdila, že všetci susedia jej ponúkli pomoc, no najviac ju poteší Sundance. "Toto je také zábavné," vyjadrila sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona