AKTUALIZÁCIA: Súkromný pohreb Milana Lasicu sa už uskutočnil

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 11:06 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Súkromný pohreb Milana Lasicu sa už uskutočnil

Milan Lasica zomrel v nedeľu večer počas vystúpenia s orchestrom Bratislava Hot Serenaders. Rodina ho už v tichosti pochovala.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 22. júla 13:00

"Pohreb má byť v kruhu rodinnom, diskrétne. Termín nepoznám," povedal podľa denníka Nový Čas herec Milan Kňažko, ktorý by podľa jeho slov vzdal poctu priateľovi veľmi rád. 

 

Posledná rozlúčka sa uskutočnila v bratislavskom krematóriu, kde dorazilo približne 50 ľudí. Smútočný obrad sa začal o 15:30. Medzi prvými do krematória prišla dcéra Milana Lasicu Žofia, ktorú nasledovala Lasicova švagriná Emília Vášáryová, nasledovala druhá dcéra Hana s rodinou. Po nich prišla vdova Magdaléna Vášaryová.

 

Na hlave mala elegantný čierny klobúčik. Napriek veľkému žiaľu vítala hostí s úsmevom. Medzi nimi riaditeľa Štúdia L + S Pavla Danišoviča, kapelníka Juraja Bartoša, ktorý bol s Lasicom v momente, keď mu na vystúpení   zlyhalo srdce, šéfa hudobného festivalu Pohoda Michala Kaščáka  a herca Bolka Polívku, divadlo ktorého napísalo dojímavé slová na sociálnej sieti.

 

 

Pohreb trval necelých 45 minút

Smútočný obrad trval krátko. Pre pretrvávajúce pandemické opatrenia pozostalým nikto z hostí nekondoloval. Všetci jeho blízki odišli z krematória zadným vchodom. Prvá odišla vdova, po nej vnučky a nakoniec i dcéry. Pohreb sa konal naozaj skromne a v úzkom rodinnom kruhu.

 

Pôvodná správa

Rodina sa rozhodla pre súkromný obrad. Informovala o tom aj premiéra Eduarda Hegera. Toto rozhodnutie potvrdil aj výkonný riaditeľ Štúdia L + S Pavol Danišovič. Povedal, že má informáciu o pohrebe v kruhu najbližšej rodiny.

 

Súvisiaci článok: Aký bude pohreb Milana Lasicu?

 

Pohreb Milana Lasicu sa konal v stredu 21. júla popoludní. S hercom sa lúčila jeho rodina s manželkou Magdou Vášáryovou a blízki priatelia. Medzi nimi bol napríklad aj český herec Bolek Polívka s manželkou, ktorý s Lasicom dlhé roky vystupoval na jednom javisku.

 

Prečítajte si: Eduard Heger si uctil pamiatku Milana Lasicu a Juraja Kubánku podpisom do kondolenčnej knihy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies