REPORTÁŽ: Gröhling predostrel, že školské jedálne by sa mohli otvoriť

NETKY.SK • 31 Marec 2020, 21:03 • 2 min
REPORTÁŽ: Gröhling predostrel, že školské jedálne by sa mohli otvoriť

BRATISLAVA - Školské jedálne by mali opäť môcť vydávať stravu žiakom, študentom a seniorom, avšak za prísnych hygienických a bezpečnostných podmienok.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Slovo bude mať aj Mikas

Umožniť to má rozhodnutie hlavného hygienika, o ktorom po dnešnom rokovaní vlády informoval minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

 

Podmienky na otvorenie školskej  jedálne 

Minister školstva uviedol, že v takomto prípade by bola zabezpečená dezinfekcia priestorov. Potvrdil aj to, že u pracovníkov jedální by sa zisťovalo, či nežijú v spoločnej domácnosti s človekom nakazeným novým koronavírusom. Samotné samosprávy budú môcť rozhodnúť, či školské jedálne otvoria, a to na základe toho, či dokážu splniť podmienky, ktoré určí hlavný hygienik.

 

img

 

Rozhodne sa už tento týždeň

rozhodnutí, ktoré by malo byť vydané v piatok 3. apríla, bude uvedené, pre koho sa dá variť, akým spôsobom sa bude variť, ako sa bude strava vydávať a ako sa bude roznášať. "Je to pozitívna správa hlavne smerom k sociálne vylúčeným spoločenstvám, pre ktoré sme sa snažili veľmi urýchlene a nejakým spôsobom vyriešiť ich stravovanie," uzavrel Gröhling.

 

Výučba naďalej pozastavená

Vyučovanie na školách je prerušené až do odvolania. Dôvodom sú opatrenia týkajúce sa zabránenia šíreniu nového koronavírusu.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies