Rely Dakar: Zranený Svitko svoje konečné umiestnenie netipuje: "Musím vydržať"

NETKY.SK • 14 Január 2012, 10:35 • 2 min
Rely Dakar: Zranený Svitko svoje konečné umiestnenie netipuje: "Musím vydržať"

Rely Dakar: Zranený Svitko svoje konečné umiestnenie netipuje: "Musím vydržať"

slovakia

left justify in out

img

Tri etapy pred koncom prestížnych pretekov Rely Dakar na území Južnej Ameriky nemyslí slovenský motocyklový zástupca Štefan Svitko na konečné umiestnenie. Po 11. etape totiž síce figuruje na sympatickom 5. mieste, ale o dojazd do cieľa bojuje o dojazd do cieľa s natrhnutým svalom v ramene.
Jazdec Oraving Slovnaft Team-u na svojom stroji KTM spadol ešte v stredajšej 10. etape z Iquique do Arice v Chile (694 km), no napriek tomu sa v cieli objavil ako šiesty.
"Pri tom páde mi ruplo v ramene. Podľa všetkého to vyzerá na natrhnutý sval. Pôvodne som ani nechcel nastúpiť na štvrtkovú etapu, ale napokon mi to masér zatejpoval," povedal pre TASR Svitko: "Keď to mám teraz rozhýbané, tak sa s tým dá, ale inak to nesmierne bolí. V podstate som nespal celú noc. Injekcie na utlmenie bolesti mi zakázali, takže to budem musieť vydržať. Bude to ešte boj, ale teraz na konečné umiestnenie nemyslím. Chcem to však rozhodne dokončiť."
V 11. etape sa tohtoročná Rely Dakar dostala po prvý raz v histórii na územie Peru. Etapu z čílskeho Arica do Arequipa v Peru vyhral Francúz Cyril Despres.
"Zo začiatku na území Peru boli pekné pieskové duny. Postupne sa však prostredie a terén podobali tomu, čo sme mali v predchádzajúcich dňoch. Na konci etapy to už boli opäť riečiská, duny a pláne," povedal Svitko, ktorý neplytvá zbytočne energiou. "Zjem všetko, čo dostanem, dokonca aj to, čo doma obyčajne nejedávam. Potrebujem každú energiu, takže som počas Rely Dakar v podstate ani neschudol ani nepribral. Spokojný, až na poslednú noc kvôli tomu ramenu, som aj so spaním. Mám totiž prvýkrát svoju posteľ namontovanú v automobile." 
Despres po štvrtku zvýšil svoj náskok na čele priebežného poradia v kategórii motocyklov, pred druhým Marcom Comom má náskok 2 minúty a 22 sekúnd. Tretí Helder Rodrigues z Portugalska stráca už vyše hodiny. Svitko si udržal piatu pozíciu (+1:34:56 h), no nebezpečne mu dýcha na krk šiesty Gerard Farres Guell zo Španielska (+1:37:00 h).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies