Rekordný úlovok českých colníkov: Odhalili 182 kilogramov heroínu!

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 19:25 • 2 min
Rekordný úlovok českých colníkov: Odhalili 182 kilogramov heroínu!

PRAHA - Najväčšiu zásielku heroínu, ktorú kedy našli na území Českej republiky, odhalili colníci v uplynulom týždni v Prahe pri kontrole kamióna smerujúceho po tzv. Balkánskej trase z Turecka.

slovakia

left justify in out

Išlo o 182 kilogramov drogy, zabalenú pašerákmi do 477 balíčkov umiestnených v špeciálne upravených drevených paletách, na ktorých boli legálne prepravované kuchynské potreby.
      

Novinári sa o tom dozvedeli dnes v Prahe na tlačovej konferencii predstaviteľov colnej správy.
     

Podľa policajných vyšetrovateľov vodič kamiónu o drogách v hodnote 750 miliónov Kč, ktoré boli - ako vyplýva z doterajšieho vyšetrovania - určené pre český trh, pravdepodobne nevedel. Pašeráci zrejme zneužili prepravnú spoločnosť.
      

Colníci tentoraz nekonali na základe informácií od zahraničných kolegov. Kamión si na detailnejšiu kontrolu vytipovali na základe analýzy prepravy tovaru z nečlenských štátov Európskej únie.
      

Heroín, ktorý sa predáva na ulici, má obvykle koncentráciu 15 percent. V prípade zadržanej zásielky išlo o drogu so 60-percentným podielom účinnej latky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies