Čo musí spĺňať letný tábor? Pri kontrolách našli nedostatky

NETKY.SK • 25 Júl 2022, 08:57 • 2 min
Čo musí spĺňať letný tábor? Pri kontrolách našli nedostatky

BRATISLAVA – Regionálne úrady verejného zdravotníctva nachádzajú najčastejšie nedostatky pri kontrolách pobytových táborov v nedodržiavaní povinností organizátora požiadať ich o schválenie a vydanie rozhodnutia k jeho konaniu či absencii potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti u detí.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Pri kontrolách v pobytových táboroch patrí medzi najčastejšie nedostatky aj zdravotník nespĺňajúci odbornú spôsobilosť. Taktiež chýbajúci doklad o odbornej spôsobilosti osôb pripravujúcich stravu a manipulujúcich s potravinami či nedostatky v dennom režime, doplnil Eliáš.

 

img

     

Vysvetlil, že štátny zdravotný dozor sa vykonáva v pobytových podujatiach, ktoré trvajú viac ako štyri dni. Denné tábory nespadajú pod legislatívu verejného zdravotníctva, neohlasujú sa ani organizátori a nežiadajú o rozhodnutie k ich prevádzke.

 

img

 

„Odporúčame organizátorom konzultovať s miestne príslušnými regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva napríklad denný režim a spôsob zabezpečenia stravovania,“ doplnil.

 

Možno vás zaujme: Nikdy nebudeme mať vakcínu, ktorá bude zacielená na aktuálny variant koronavírusu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies