Lekári dostali od vlády návrh riešenia ich platov

NETKY.SK • 19 August 2022, 14:44 • 2 min
Lekári dostali od vlády návrh riešenia ich platov

BRATISLAVA – Pred piatkovým rokovaním na Úrade vlády SR to uviedol šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

slovakia

left justify in out

„Potrebujeme tam zodpovedať viaceré otázky. Sľúbili sme serióznosť, že o ňom nebudeme komunikovať navonok, pokiaľ sa to nedohodne na tomto stretnutí,“ skonštatoval. Slovenské zdravotníctvo podľa neho potrebuje zásadné zmeny, nielen úpravy platov. „Je mi trochu ľúto, že vláda, premiér i ministri financií a zdravotníctva celý tento problém zužujú len na mzdy lekárov a sestier,“ doplnil.

 

img

 

Pripomenul, že dokopy majú lekárski odborári 8 požiadaviek, ktoré považujú za nevyhnutné na zlepšenie súčasného stavu nemocníc. Ak nebudú splnené, približne 3 500 lekárov je naďalej ochotných podať výpovede. Návrh zvýšenia platov sa mal pôvodne predstaviť koncom júna, avizovali to minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a minister financií Igor Matovič (OĽaNO).

 

Možno vás zaujme: Matovič predstavil návrh zvyšovania platov sestier! Mzdy sa majú odvíjať aj od odpracovaných rokov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies