Rekordný Klobučník do finále dvojstovky prsia

NETKY.SK • 15 December 2013, 11:02 • 2 min
Rekordný Klobučník do finále dvojstovky prsia

HERNING - Tomáš Klobučník dohmatol v rozplavbe za 2:06,24 min.

slovakia

left justify in out

Prsiar Tomáš Klobučník postúpil z nedeľných predpoludňajších rozplavieb do finále dvojstovky prsia na majstrovstvách Európy v plávaní v krátkom bazéne v dánskom Herningu. Dvadsaťtriročný topoľčiansky rodák dosiahol ôsmy najlepší čas 2:06,24 min a prekonal ním vlastný slovenský rekord 2:06,65 z augustového Eindhovenu. Keďže pred Klobučníkom skončili v rozplavbách až traja Rusi, po uplatnení predpisu o maximálne dvoch pretekároch z jednej krajiny vo finále postúpil slovenský reprezentant zo 7. priečky.

"Ťažké, veľmi ťažké, nečakal som, že to bude až také náročné. Myslel som si, že sa mi bude plávať ľahšie. Už od rána, keď som za zobudil a skočil na rozplávanie do vody, to bolo pomalé, ťažkopádne. Nejako som sa nevedel rozbehnúť. Dúfam, že vo finále to bude otvorenejšie. V rozplavbách to bolo poriadne nasekané, ale najmä som si myslel, že ja pôjdem rýchlejšie a ľahšie. Celkom som sa vytrápil. Od rána som nebol vo svojej koži, posnažím sa čo najviac zregenerovať a popoludní to môže byť úplne iné. Skúsim zaspať, lebo mám tu problémy so spánkom a načerpať ešte nejaké sily," povedal zverenec Dirka Langeho. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies