ÚLOHOU SOCIÁLNEJ DEMOKRACIE NA SLOVENSKU JE PONÚKNUŤ STABILNÚ A PROFESIONÁLNU VLÁDU, NIE KONFLIKT!

NETKY.SK • 14 Jún 2023, 18:00 • 2 min
ÚLOHOU SOCIÁLNEJ DEMOKRACIE NA SLOVENSKU JE PONÚKNUŤ STABILNÚ A PROFESIONÁLNU VLÁDU, NIE KONFLIKT!

oficiálne vyhlásenie predsedníctva strany SMER – slovenská sociálna demokracia k výrokom predsedu strany Hlas – SD P. Pellegriniho, ktoré odzneli na sneme tejto strany a na nasledujúcej tlačovej konferencii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Predsedníctvo SMERU – slovenská sociálna demokracia (P SMERU – SSD) ako najvyšší orgán strany medzi snemami považuje Hlas – sociálnu demokraciu (Hlas – SD) za hodnotovo partnerskú stranu, s ktorou pôsobí v Strane európskych socialistov (PES). SMER – SSD aktívne podporoval Hlas – SD v jeho ambícii stať sa pridruženým členom v PES.

 

P SMERU – SSD berie na vedomie, že v sobotu 10. júna 2023 označil predseda Hlasu – SD P. Pellegrini našu stranu za protivníka, ktorého treba poraziť. P SMERU – SSD súčasne ostro odmieta všetky ďalšie obvinenia bez dôkazov, že SMER – SSD je stranou blížiacou sa k extrémizmu a vybočujúcou z rámca sociálnej demokracie. P SMERU – SSD nebude na tieto obvinenia, z dôvodu rešpektu k partnerskej strane v PES reagovať, berúc predovšetkým na zreteľ, že úlohou sociálnej demokracie je ponúknuť slovenskej verejnosti silnú sociálno-demokratickú vládu.

 

P SMERU – SSD berie rovnako na vedomie, že predseda Hlasu – SD označil za najprijateľnejšiu stranu pre povolebnú spoluprácu konzervatívne KDH a že nevyjadril žiadne závažné výhrady k dvom stranám rozpadnutej vládnej koalície SaS a SME – rodina, ktoré nesú plnú zodpovednosť za katastrofálny stav Slovenska po troch rokoch vládnutia, ani k Progresívnemu Slovensku, ktoré predstavuje priame ohrozenie národno-štátnych záujmov Slovenskej republiky. Ani jednu z týchto strán neoznačil za protivníka, ktorého treba poraziť. My v SMERE – SSD považujeme za protivníka chudobu, zdražovanie, chaos, amatérske vládnutie a stratu suverenity Slovenska.

 

P SMERU – SSD  na základe týchto okolností konštatuje, že predseda Hlasu – SD P. Pellegrini vyvíja maximálne úsilie, aby sa nevytvorila stabilná sociálno-demokratická vláda, ktorá môže vzniknúť len pri povolebnej spolupráci SMERU – SSD a Hlasu – SD.

 

P SMERU – SSD je presvedčené, že voliči pomôžu SMERU – SSD, aby zabránil vzniku nefunkčného, politicky a hodnotovo bezpohlavného šialeného zlepenca, ktorý preferuje P. Pellegrini, aby svoju materskú alma mater SMER – SSD vytlačil do opozície. Z tohto dôvodu SMER – SSD mení aj svoju volebnú stratégiu a k neustálym provokáciám zo strany predsedu Hlasu – SD sa už nemieni vyjadrovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies