RegioJet chce od decembra spustiť priamy vlak zo Zvolena do Prahy

NETKY.SK • 5 Október 2015, 15:08 • 2 min
RegioJet chce od decembra spustiť priamy vlak zo Zvolena do Prahy

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet chce od decembra spustiť nový priamy vlakový spoj zo Zvolena cez Banskú Bystricu a Martin až do Prahy.

slovakia

left justify in out

Linka má začať fungovať od pravidelnej zmeny cestovných poriadkov, ktorá je naplánovaná na 13. decembra.

 

"Súčasne plánujeme zaviesť nadväzujúce spojenie autobusom RegioJet z Rimavskej Soboty a regiónu Horehronia, ktoré bude na vlak nadväzovať v Banskej Bystrici," doplnil majiteľ spoločnosti Radim Jančura. Spoje budú podľa jeho slov zastavovať aj v kúpeľoch Sliač a Turčianskych Tepliciach.

 

Vlakový spoj bude jazdiť denne. Zo Zvolena bude mať odjazd ráno o 4.08 h a do Prahy príde o 11.58 h. V opačnom smere bude štartovať v Prahe o 14.46 h s príjazdom do Zvolena o 21.52 h.

 

V úseku Zvolen – Martin bude spoj zastavovať tiež v staniciach a zastávkach Zvolen mesto, Sliač kúpele, Banská Bystrica mesto, Horná Štubňa obec a Turčianske Teplice. Následne bude spoj pokračovať z Martina v smere do Prahy cez Vrútky, Žilinu, Havířov, Ostravu, Olomouc a Pardubice a zastaví v obvyklých zastávkach spojov RegioJet.

 

Dopravca plánuje okrem nového vlakového spoja od decembra posilniť aj súčasné spoje z Česka na Slovensko. Nočné spoje z Prahy do Košíc a späť, ktoré doteraz jazdia trikrát týždenne, budú po novom jazdiť každý deň. Denne tak bude spoločnosť prepravovať medzi Prahou a Košicami dva páry spojov, jeden denný a jeden nočný.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies