FUTBAL: Úradujúci víťaz Ligy majstrov Bayern Mníchov vypadol v domácom pohári s druholigovým Kielom

NETKY.SK • 14 Január 2021, 16:02 • 2 min
FUTBAL: Úradujúci víťaz Ligy majstrov Bayern Mníchov vypadol v domácom pohári s druholigovým Kielom

Bayern Mníchov nečakane zakopol na Nemeckom pohári.

slovakia

left justify in out

KIEL 14. januára (SITA, AP) - Potupné vypadnutie s druholigistom zažili v nemeckej pohárovej súťaži futbalisti úradujúceho víťaza futbalovej Ligy majstrov. Hráči Bayernu Mníchov v šestnásťfinále nestačili na Kiel a s DFB Pokalom sa rozlúčili predčasne. "Bavori" síce v súboji viedli 1:0 aj 2:1, ale domácim sa v nadstavenom čase druhého dejstva podarilo vyrovnať. V predĺžení gól nepadol a v penaltovom rozstrele hráč Kielu nezaváhali, kým hosťujúci Bayern v šiestej sérii "položil na lopatky" nepremenený pokus španielskeho stredopoliara Marca Rocu. "Niečo také si budeme pamätať dlhé roky," komentoval postup kouč Kielu Ole Werner.

Bayern v domácej pohárovej súťaži podľahol súperovi z nižšej súťaže prvýkrát od roku 2004. Zaujímavo vyznieva aj skutočnosť, že kým v kalendárnom roku 2020 prehral Bayern iba jedno súťažné stretnutie, v roku 2021 má na svojom konte dve prehry z troch duelov, keďže v piatok prehral s Mönchengladbachom. "Ešte nikdy som v tejto súťaži tak skoro nevypadol," povedal po súboji sklamaný útočník Thomas Müller, šesťnásobný víťaz Nemeckého pohára. Tréner Bayernu Hansi Flick po stredajšom neúspechu poznamenal, že jeho zverenci sa ím skôr musia vrátiť na víťaznú vlnu.

"Nezabudnuteľný večer," opísal krátko a výstižne svoje pocity autor prvého gólu domácich v riadnom hracom čase a rozhodujúceho pokutového kopu 33-ročný stredopoliar Kielu Fin Bartels.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Vavra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies