Veľkonočný recept od ministra Takáča! Rolované jahňacie pliecko

NETKY.SK • 29 Marec 2024, 16:30 • 2 min
Veľkonočný recept od ministra Takáča! Rolované jahňacie pliecko

ROLOVANÉ JAHŇACIE PLIECKO z ministerskej kuchyne.

slovakia

left justify in out

Jahňacina k Veľkej noci neodmysliteľne patrí. Ochutnajte druhý zo série receptov od ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a šéfkuchára Georga Kostku Budeme potrebovať:

Jahňací vývar z kostí
Jahňacie pliecko
Soľ
Čierne korenie
Rozmarín
Cesnak
Červené víno
Cibuľu
Olej
Zemiaky
Cesnakový olej
Mrkvu
Šľahačkovú smotanu
Zeleninu na grilovanie
Pliecko a lopatky osolíme, okoreníme a zdusíme do mäkka s cibuľou, cesnakom rozmarínom, červeným vínom a vývarom – Pri 160 stupňoch dusíme asi 1 hodinu a 45 minút.

Mäso oberiem od kosti, zarolujeme do potravinárskej fólie a necháme vychladnúť. Následne naporciujeme na požadovanú veľkosť.

Zemiak v šupke narežeme zhora tak, aby sa vytvorili lamely. Nasolíme a potrieme cesnakovým olejom. Pečieme pri 150 stupňoch asi 50 minút.

Zatiaľ si pripravíme mrkvové pyré. Uvarenú mrkvu vymixujeme so šľahačkou v kuchynskom robote dohladka.

Podávame s grilovanou zeleninou a so zredukovaným jahňacím vývarom s červený vínom.

Dozdobíme pažítkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.facebook.com/richardtakac2018
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies