Od smrti legendárneho Freddieho Mercuryho uplynulo 30 rokov, hudobné pecky od Queen však nikdy nezostarnú

NETKY.SK • 24 November 2021, 21:50 • 2 min
Od smrti legendárneho Freddieho Mercuryho uplynulo 30 rokov, hudobné pecky od Queen však nikdy nezostarnú

LONDÝN – Spevák a skladateľ kapely Queen podľahol pred rokmi ešte nevyliečiteľnej chorobe AIDS.

slovakia

left justify in out

Dnes uplynulo presne 30 rokov, kedy do rockového neba odišiel spevák kapely Queen Freddie Mercury. V nedeľu 24. novembra 1991 zomrela hviezda, ktorá vždy žila na plný plyn, vo svojom dome v londýnskom Garden Lodge v spoločnosti svojho partnera Jima Huttona. 

 

Táto jedinečná výstredná osobnosť si získala srdcia miliónov fanúšikov po celom svete. Napriek obrovskému úspechu však nebol nikdy skutočne šťastný. Za najväčšiu lásku a najbližšiu osobu svojho života považoval svoju exmanželku Mary Austinovú. Aj keď sa rozviedli pre Freddieho bisexualitu, je jediným človekom, ktorý vie, kde je pochovaný

 

 

Legenda, hity ktorej nikdy nezostarnúnezovšednejú, si zmenila meno na začiatku svojej kariéry. Jeho rodné meno je Farrokh Bulsara. Narodil sa na ostrove Zanzibar, odkiaľ jeho rodina odišla pre nepokoje do Británie.

 

Už od malička vynikal svojim hudobným talentom, najmä hrou na klavíri, ale aj úžasným hlasom. Čo sa Freddiemu nedalo za žiadnych okolností uprieť je, že každý koncert, ktorý s Queen odohral, išiel naplno, ako by to mal byť jeho posledný.

 

Úžasným spôsobom dokázal komunikovať s publikom, ktoré vždy prekvapil aj netradičným outfitom. Vyštudoval grafický dizajn na Ealing Art College. Hovorí sa, že logo kapely dokonca navrhol sám. Pre jeho pôvod či predkus si ako tínedžer veľa vytrpel, rovesníci si z neho spravili vďačný cieľ posmeškov. 

 

 

Prvý album Queen vyšiel v roku 1973. Nezožal však taký úspech, ako členovia kapely očakávali. V rebríčku kapiel sa ale umiestnili na 24. mieste. Druhý album, ktorý vydali o rok neskôr, ich vystrelil na popredné priečky všetkých hitparád a stal sa 5. najpredávanejším albumom v BritániiĎalší album z novembra 1974 bol dokonca druhý.

 

Skladbe Bohemian Rhapsody, ktorá má neuveriteľných 6 minút, nedávali producenti veľké šance na úspech. Skutočnosť však bola taká, že iba v priebehu 10 dní signel pohodlne obsadil 1. miesto britskej hitparády.

 

Skladba vyvolala doslova ošiaľ a Queen bola jednou z najobľúbenejších kapiel všetkých čias až kým v roku 1991 Freddie Mercury nezomrel na AIDSStal sa legendou, čím si splnil svoj sen. Na svete asi nie je človek, ktorý by nepoznal piesne od Queen a hviezdneho Freddieho Mercuryho

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona