Dračí dub z Lozorna začína zbierať hlasy v ankete Európsky strom roka

NETKY.SK • 1 Február 2023, 15:00 • 2 min
Dračí dub z Lozorna začína zbierať hlasy v ankete Európsky strom roka

BRATISLAVA - Slovenský strom roka 2022 – Dračí dub z Lozorna sa od stredy do konca februára uchádza o hlasy v celoeurópskej ankete. Slovenského "reprezentanta" možno podporiť hlasovaním na stránke treeoftheyear.org.

slovakia

left justify in out

"Sedemstoročný dub z Lozorna v okrese Malacky dostal pomenovanie vďaka mohutnosti a výzoru, pripomína totiž sediaceho draka. Nik sa ho nebojí – práve naopak, každý sa v jeho blízkosti cíti bezpečne," pripomína Martina Hromadová z Nadácie Ekopolis, ktorá organizuje národnú anketu. Do súťaže Európsky strom roka sa každoročne zapája 16 krajín z európskeho kontinentu. Najnovším prírastkom je strom z Ukrajiny. Hlasovanie sa začína 1. a skončí 28. februára, pričom posledný týždeň je hlasovanie tajné, nezobrazuje sa pri ňom počet hlasov. Každý zúčastnený môže hlasom podporiť dva stromy v ankete. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční v Bruseli, 21. marca na pôde Európskeho parlamentu. Súťaž Európsky strom roka vznikla v roku 2011 v nadväznosti na obľúbenú anketu Strom roka, ktorú organizujú jednotlivé štáty. Na Slovensku je jej organizátorom Nadácia Ekopolis. Medzinárodnú súťaž má na starosti Environmental Partnership Association (EPA). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies